Žilinská MHD stojí v zápchach. Spoje vynechávajú, trolejbusári vypúšťajú cestujúcich


Foto: Žilinská MHD stojí v zápchach. Spoje vynechávajú, trolejbusári vypúšťajú cestujúcich Foto: Facebook/Katarína Jakubičková-Krenková

Žilinská doprava dnes zažíva celodenný kolaps, aký mesto nezažilo už dlhú dobu. Od skorých ranných hodín sú upchaté všetky hlavné ťahy, autá stoja aj na sídliskách, miestnych komunikáciách v centre či na cestách do okolitých miest a obcí.

V kolónach spolu s ostatnými vozidlami stoja aj dopravné prostriedky mestskej hromadnej dopravy. Niektoré z nich boli dokonca podľa svedectva cestujúcich úplne zrušené. Vydedukovali to z faktu, že signalizačné tabule na zastávkach prestali ukazovať príchod niektorých spojov. Vodiči trolejbusov majú uprostred ciest otvárať dvere, aby umožnili ľuďom vystúpiť.

„Išla som okolo tretej zo stanice trolejbusom č. 3 na Solinky. Išli dve rovno za sebou, lebo jedna veľmi meškala. Desiatky minút sme stáli v zápche alebo sa veľmi pomaly posúvali. Za Tulipánovou sme videli, ako trolejbus pred nami otvoril dvere a vysadil všetkých cestujúcich. Potom to spravil aj náš. Povedal síce, že vystúpiť nemusíme, ale sedieť ostala iba jedna stará pani, ktorá by asi peši neprešla,“ uviedla Žilinčanka, ktorej trvala cesta zo železničnej stanice na Solinky viac než hodinu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu