FOTO: Na križovatke hlavných ťahov na Liptove sa zrazili dvaja opití vodiči


FOTO: Na križovatke hlavných ťahov na Liptove sa zrazili dvaja opití vodiči
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Požívanie alkoholických nápojov pred alebo počas šoférovania je nielen nelegálne, ale hlavne nebezpečné a nezodpovedné. Včera sa o tom na Liptove presvedčili dvaja vodiči naraz. O kurióznej dopravnej nehode informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V pondelok 25. septembra došlo k incidentu na jednej z najväčších križovatiek v Ružomberku, kde sa pretínajú hlavné ťahy z Banskej Bystrice do Poľska a medzi Žilinou a Michalovcami. Po ceste I/59 v smere od Likavky na centrum Ružomberka išiel 52-ročný vodič na osobnom automobile značky Land Rover.



V rovnakom čase sa po komunikácii prvej triedy I/18 od Žiliny na Liptovský Mikuláš presúval 44-ročný vodič s osobným motorovým vozidlom Volkswagen. Motoristi sa následne zrazili na križovatke týchto dvoch ciest. Po nehode boli privolanou políciou podrobení dychovej skúške. Starší vodič nafúkal 2,52 promile a mladší 0,35 promile alkoholu.

„V súvislosti s touto udalosťou už  52-ročný vodič  čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, 44-ročný vodič bude riešený správnym orgánom príslušného dopravného inšpektorátu Policajného zboru. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ priblížila hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu