Zranený Samuel z Višňového je už na Slovensku. Ľudia mu vyzbierali viac než 37-tisíc eur


Foto: Zranený Samuel z Višňového je už na Slovensku. Ľudia mu vyzbierali viac než 37-tisíc eur Foto: Vľavo: pixabay.com, vpravo: FB/Simka Peclerová Tarabiaková

Milujúca rodina, priatelia, susedia, známi aj cudzí ľudia s dobrým srdcom sa spojili, aby pomohli previezť zraneného mladíka naspäť domov. Samuel Tarabiak z Višňového bol včera letecky transportovaný do nemocnice na Slovensko.

V stredu 20. septembra sme informovali o nešťastnom incidente vo Švédsku, pri ktorom utrpel 28-ročný Samuel vážny úraz. Mladý muž totiž pri práci spadol z lešenia, pričom si veľmi vážne zranil hlavu a chrbticu. Lekárskemu tímu sa ho podarilo úspešne zoperovať, po prebratí však nemal cit v nohách.


Rodina preto založila finančnú zbierku, aby získala peniaze na mladíkov prevoz na Slovensko a ďalšie pomôcky či rehabilitácie. Verejnosť sa opäť zomkla pre dobrú vec a od 18. do 22. septembra na transparentný účet pribudlo po spočítaní viac ako 37 500 eur.


Do dnešného dňa z účtu odišlo približne 11 940 eur určených na ambulantné lietadlo z mesta Malmö do Žiliny. „Ďalšie finančné prostriedky budú ešte použité na prevoz z letiska do slovenskej nemocnice, rehabilitácie, pripadne liečebné pomôcky, zrejme Kováčová (ešte sami nevieme). Uvidíme podľa Samkovho stavu a podľa toho, čo nám povedia tu na Slovensku,“ informovala nás Samuelova švagriná.

V priebehu včerajšieho dňa (21. septembra) bol podľa vyjadrenia rodiny zranený mladík úspešne prevezený do slovenskej nemocnice. „Zo srdca ďakujeme všetkým za modlitby, zdieľania, povzbudivé slová a v neposlednom rade finančné príspevky, vďaka ktorým môže byť Samko s nami a jeho liečba môže ďalej pokračovať. Je neskutočné, ako sa v dnešnej ťažkej dobe dokážu ľudia zomknúť a pomôcť za tak krátky čas,“ vyjadrila rodina svoju vďaku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu