Centrum Žiliny zajtra zahalí čierny aj biely dym, obyvatelia budú počuť sirény. Nevolajte tiesňové linky!


Foto: Centrum Žiliny zajtra zahalí čierny aj biely dym, obyvatelia budú počuť sirény. Nevolajte tiesňové linky! Foto: Ilustračné foto: Vľavo - KR PZ Žilina

Obyvatelia a návštevníci centra mesta Žilina môžu zajtra zachytiť znepokojivé zvukové a vizuálne efekty. Po niektorých uliciach sa bude šíriť biely aj čierny dym, zaznie poplašná siréna a aj sirény požiarnych vozidiel. Mesto Žilina však svojich občanov uisťuje, že nie je dôvod na paniku.

Vo štvrtok 21. septembra od 10:00 hod. do 11:00 hod. ráno sa na uliciach M. R. Štefánika, J. Milca a P. O. Hviezdoslava uskutoční príprava na cvičenie. To zorganizuje súkromná firma sídliaca v bývalom areáli Považských chemických závodov v stredu 4. októbra. Dym a sirény môžu ľudia očakávať v obidvoch termínoch. Dôvodom simulovaného cvičenia je prevencia a bezpečnosť na úseku civilnej ochrany.

„Obyvatelia však nebudú nijako obmedzovaní ani ničím ohrození. Prosíme vás, aby ste v uvedených termínoch z dôvodu možných zvukových a vizuálnych efektov zbytočne nevolali na linky tiesňového volania. Ďakujeme,“ uviedla samospráva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu