Hasiči evakuujú ľudí z novej administratívnej budovy na Poštovej 1, dôvodom je požiarne cvičenie


Foto: Hasiči evakuujú ľudí z novej administratívnej budovy na Poštovej 1, dôvodom je požiarne cvičenie
Galéria: 32 fotiek

Pred administratívnou budovou na ulici Poštová 1 na žilinskom sídlisku Vlčince, ktorú vlastní spoločnosť Reinoo, pred niekoľkými minútami zastavili vozidlá Hasičského a záchranného zboru. Z rozhlasov v miestnostiach sa šíri poplašná správa o vypuknutí požiaru.

Osoby, ktoré sa nachádzajú na pošte, v kaviarni, reštaurácii, átriu, cvičia pilates či pracujú v rôznych kanceláriách sú postupne evakuované a zvolávané na jedno záchytné miesto. Ide o vopred ohlásený nácvik požiarnej evakuácie budovy, ktorý mal prebehnúť vo štvrtok 25. mája približne o 14:30 hod. popoludní.

O plánovanom cvičení bolo informované výhradne vedenie spoločností, ktoré sídlia alebo majú priestory v tejto budove. Nevedomosť personálu mala hasičom zabezpečiť hladký priebeh a realistickosť nácviku evakuácie. Hasičský a záchranný zbor vopred požiadal šéfov dotknutých firiem o udržanie správy v tajnosti.

„Z dôvodu dôležitosti tohto nácviku Vás žiadame, aby táto informácia nebola zdieľaná medzi zamestnancami vo vašej spoločnosti,“ napísal majiteľ budovy vedeniu firiem niekoľko dní pred realizáciou cvičenia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu