V Ružomberku odštartovali 3. etapu pretekov Okolo Slovenska. Do Martina dorazia cyklisti popoludní


Foto: V Ružomberku odštartovali 3. etapu pretekov Okolo Slovenska. Do Martina dorazia cyklisti popoludní Foto: okoloslovenska.com

Počas dnešného sviatočného dňa, v piatok 15. septembra 2023, môžu športovcov pretekajúcich na slovenskom „Tour de France“ podporiť aj obyvatelia Žilinského kraja. Cyklistické tímy z celého sveta totiž vyrazili na 3. etapu 67. ročníka pretekov Okolo Slovenska, ktorá začala v Ružomberku a končí v Martine.

Na kopcovitej trase dlhej 171,6 km ich čakajú tri rýchlostné prémie v Lúčkach, Dolnom Kubíne a Martine a zároveň aj štyri horské prémie, a to Vrch Varta, Príslop, Zázrivá a Beliansky kopec.

Cyklisti krátko po 10. hodine vyštartovali z Ružomberka smerom do Liptovskej Teplej, Vyšného Kubína, Oravského Podzámku a pokračujú cez Príslop do Hruštína, Oravskej Lesnej, Zázrivej, Sklabine a Martina. Odtiaľ ešte vyrazia za spomínanou vrchárskou prémiou na Beliansky kopec, ďalej do Dolného Kalníka a vrátia sa naspäť do Martina.


Tam ich čaká cieľová čiara na ulici M. R. Štefánika v blízkosti miestneho kostola. Organizátori pritom predpokladajú, že pretekári do cieľa dorazia medzi 14:00 až 14:30 hod. Presnejší popis toho, v akom čase by mali cyklisti prechádzať cez jednotlivé miesta nájdete po kliknutí SEM.

Mapa 3. etapy Okolo Slovenska. Zdroj: okoloslovenska.com



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu