Žilina pripravuje štúdiu revitalizácie na sídlisku Vlčince. Môžete sa do nej zapojiť aj vy


Foto: Žilina pripravuje štúdiu revitalizácie na sídlisku Vlčince. Môžete sa do nej zapojiť aj vy Foto: Ilustračné foto

Mesto Žilina sa plánuje po realizácii urbanistických štúdii na sídliskách Hliny I až VIII, Pod nemocnicou, Vlčince I, II a IV zamerať aj na ďalšiu obytnú zónu, a to na sídlisko Vlčince III. Radnica v spolupráci s Útvarom hlavného architekta mesta Žilina už aktívne pripravuje štúdie na prerábku verejného priestoru.

Územie, ktorého sa renovácia dotkne, má výmeru 45,87 hektára a je ohraničené ulicou Matice slovenskej, Rosinskou cestou a Ulicou Vysokoškolákov. Štúdia analyzovaním konkrétnych problémov na sídlisku navrhne ucelené smerovanie v jednotlivých priestoroch, ktoré bude v súlade s celkovým charakterom sídliska a jeho štruktúr.

Zdroj: Mesto Žilina

„Architekti sa budú venovať prepojeniu prvkov zelene a prírodných prvkov s mestskými priestormi, navrhnú pretvorenie a dotvorenie verejných priestorov sídliska,“ približuje mesto na svojom webe.


Dôraz budú klásť aj na chodcov, cyklistické trasy, verejnú zeleňou či parkovaním. Jedna zo samostatných kapitol návrhu bude patriť detským ihriskám a prvkom malej architektúry, ako sú lavičky,  smetné koše a osvetlenie. 

Do pripravovanej štúdie sa môžete zapojiť aj vy. A to vyplnením dotazníka, ktorý nájdete tu. Vyplniť ho môžete do 25. septembra. O výsledku práce architektov bude mesto verejnosť informovať prostredníctvom webovej stránky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu