Vo vodnej nádrži pri Bytči sa utopilo dieťa. Pozostalým na mieste pomáhal psychológ


Foto: Vo vodnej nádrži pri Bytči sa utopilo dieťa. Pozostalým na mieste pomáhal psychológ Foto: Ilustračné foto

Počas včerajšieho dňa došlo v Žilinskom kraji k ďalšej tragédii, pri ktorej vyhasol život neplnoletej osoby. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Michal Kypus.

Žilinské operačné stredisko hasičov dostalo v nedeľu 20. augusta krátko po 16:00 hod. popoludní hlásenie o topiacom sa človeku. Ten sa mal nachádzať uprostred vodnej nádrže Beňov v Bytčianskom okrese. Na miesto boli vyslaní profesionálni hasiči zo staníc v Bytči, Žiline aj potápačská skupina z Trenčína.


„V čase príchodu bola postihnutá osoba už cca 15 minút pod vodnou hladinou. Hasiči pomocou raftového člna a vyhľadávacích hákov prehľadali približne určenú oblasť, no bez nájdenia osoby. Po príchode potápačskej skupiny a učení stratégie pri vyhľadávaní bola nájdená okolo 18:00 nezvestná neplnoletá osoba bez známok života,“ priblížil Michal Kypus.


Po vylovení utopeného dieťaťa bol k vodnej nádrži privolaný aj obhliadajúci lekár a príslušník Hasičského a záchranného zboru pre psychologickú pomoc pozostalým. Polícia miesto tragickej udalosti zdokumentovala a zásah bol ukončený krátko po 20:00 hod. večer.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu