VIDEO: Turistom v Západných Tatrách sa naskytol desivý pohľad. Žena padala 250 metrov a utrpela fatálne zranenia


Foto: VIDEO: Turistom v Západných Tatrách sa naskytol desivý pohľad. Žena padala 250 metrov a utrpela fatálne zranenia Foto: Horská záchranná služba

Nedeľná horská turistika sa skončila tragicky pre 58-ročnú ženu zo Slovenska, ktorá sa vybrala do Západných Tatier. Krátko po poludní však z neznámych príčin spadla z hrebeňa Sriniarok. Na miesto okamžite vyrazili horskí aj leteckí záchranári.

Tých kontaktovali svedkovia, ktorí desivý pád ženy zaznamenali. Vrtuľník zobral z heliportu v Žiari na svoju palubu jedného z horských záchranárov a spoločne zamierili na miesto incidentu. Keď pilot spozoroval ležiacu turistku, palubným navijakom k nej vysadil lekárku spolu so záchranárom.


Podľa posádky vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby žena padala približne 250 metrov obzvlášť strmým terénom, pričom utrpela početné zranenia nezlučiteľné so životom. Záchranári jej preto pomôcť nedokázali.


„Lekárka mohla konštatovať už len úmrtie. Posádka sa vrátila na svoju základňu z tejto záchrannej akcie, žiaľ, bez pacienta,“ uviedla v príspevku na sociálnej sieti spoločnosť ATE - Air Transport Europe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu