Pred medveďom vystríha aj obec Zázrivá. V podvečerných hodinách sa má pohybovať v blízkosti domov


Foto: Pred medveďom vystríha aj obec Zázrivá. V podvečerných hodinách sa má pohybovať v blízkosti domov Foto: Ilustračné/istock.com

Výskyt medveďa hnedého na okraji obcí a miest, ale aj priamo v ich intraviláne je na Slovensku čoraz menej zriedkavým úkazom. O pohybe ďalšieho jedinca informovala dnes, v stredu 12. júla 2023, aj oravská obec Zázrivá.

Aj napriek tomu, že v tejto obci obklopenej horami nie je pohyb divých zvierat neobvyklý, samospráva vyzýva občanov k zvýšenej ostražitosti. Urobila tak najmä kvôli tomu, že medveď sa má v časti Malá Petrová pohybovať už niekoľko dní v podvečerných hodinách v blízkosti rodinných domov.

„Vyzývame občanov a návštevníkov obce, aby boli počas pohybu v prírode obozretní a do prírody chodili v skupinkách,“ apeluje obec na verejnosť prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky.

Samospráva správu zároveň zverejnila aj na sociálnej sieti, kde informáciu potvrdil aj jeden z občanov. „Dnes bol u nás na včelnici v ranných hodinách – Malá Petrová asi 100 m od hlavnej cesty smerom do Zázrivej. Zanechal spúšť, dve rodiny zničené, ešte sa aj podpísal,“ uviedol komentujúci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu