Do Rajeckých Teplíc mieri Festival SKALY. Toto je 5 dôvodov, pre ktoré by si ho mal navštíviť


Foto: Do Rajeckých Teplíc mieri Festival SKALY. Toto je 5 dôvodov, pre ktoré by si ho mal navštíviť Foto: Facebook/SKALY Festival

Ešte nevieš, kde počas letných mesiacov zažiješ tú pravú festivalovú atmosféru? Niekedy za zážitkami netreba cestovať ďaleko. V nasledujúcom článku ti ponúkame 5 dôvodov, pre ktorý by si si mal vybrať práve Festival SKALY.

Konať sa bude v dňoch 18. - 19. augusta 2023 v Rajeckých Tepliciach.

Prostredie, aké na inom festivale nenájdeš

Festival sa bude konať už tradične v areáli kempu Slnečné Skaly, ktorý sa nachádza len deväť kilometrov od Žiliny. Atmosféru podujatia preto doplní prírodné prostredie na lúkach ohraničených lesmi, skalami a riekou Rajčanka. 

Keďže hovoríme o kempe, možnosť stanovania je samozrejmosťou. Všetky informácie o možnostiach parkovania či kempingu sú dostupné na tomto odkaze. 

Rodinná atmosféra a nabitý program

Festival SKALY organizuje partia nadšencov zo Žiliny už šiesty rok. Kapacita areálu je síce nižšia, ale práve preto je pridanou hodnotou festivalu rodinná atmosféra. 

Pre návštevníkov je pripravený denný program v krytom stane, ktorý zahŕňa kvízy, edukatívne prednášky aj workshopy. Aktuálnu tému medveďov priblíži Juraj Žiak, o búrkach a nástrahách počasia v lete bude prednášať meteorológ Miro Žiak. 

Nadšenci literárneho umenia si určite užijú vystúpenie mladých poetov zo zoskupenia Vyliate duše. Aby sme neboli príliš vážni, Juraj Šoko Tabaček a Lukáš Pucho Puchovský zo zoskúpenia 3T predvedú spektakulárnu stand-up show Čukan & Čmina.

Ak obdivujete zvuk afrických bubnov alebo si chcete vyrobiť originálnu a ekologickú peňaženku, workshopy sú pre vás ako stvorené. Vyskúšať si môžete aj populárnu acroyogu pod vedením skúsených lektorov.

Milovníci festivalovej módy sa môžu tešiť na remeselné stánky s rôznymi doplnkami a oblečením. Môžete si nechať vlasy zapliesť, ale rovnako si ich ostrihať u barbera. Deti do 12 rokov majú navyše vstup na festival úplne zadarmo. Zabaviť sa tak môže prísť celá rodina. 

Poprední domáci intepreti i hostia zo zahraničia

SKALY sa netaja tým, že sú multižánrovým festivalom - na svoje si tak príde absolútne každý. Veď čo by to bolo za festival bez kapiel ako Para, Billy Barman, Bijouterrier či Le Payaco? Všetky menované a mnohé ďalšie nájdeš na hlavnom „A“ pódiu. Rapovú nádielku prinesie dvojica Nerieš, Boy Wonder a Moja Reč s kapelou Komplot.

V tomto roku však organizátori prichádzajú aj s novinkou, a tou je Toxicbass „B“ stage, na ktorom bude nepretržite hrať elektronická hudba. Spomenúť určite treba známych DJov ako Tantrum Desire (UK) , Mndscp (HU), Vandal (UK), Wingz (AT), Forbidden Society (CZ), ale aj domácich DJ KATO a Lixx. 

Špecialitkou pripravenou výlučne pre Festival SKALY bude český Hoofbeats Showcase (QO, Holotrope, Joshu4), aj lokálny Toxicbass Showcase (The Martens, Arax, Cut-Leek) a Pivnica rave Showcase (Skaro, Bergin, Fuťo, Šu3k). 

Kompletný program nájdeš tu.

Hladný určite nebudeš

Neodmysliteľnou súčasťou každého festivalu je dobré jedlo a pitie. Gastro-zóna na SKALÁCH preto bude aj v tomto roku pod záštitou Žilinského Streed Foodu, kde sa predstavia stánky so špecialitami od výmyslu sveta. 

Churros, quesadilla, chilli con carne aj pečená kačka s lokšami - v ponuke budú jedlá zo slovenskej kuchyne, americké hot-dogy, kubánske sendviče a sladké dezerty. Chýbať nebudú ani vegeteriánske a vegánske pochúťky. 

Trucky s alkoholickými aj nealkoholickými nápojmi vrátane výčapu remeselného piva sú taktiež samozrejmosťou. Báť sa nemusíš ani o svoju dennú dávku kofeínu.

Málo peňazí a veľa muziky

Festival SKALY môže byť navyše aj skvelým spôsobom, ako si užiť leto bez toho, aby si musel minúť celú výplatu. Bohatý line-up, pobyt v lone prírody a program na celé dva dni - to všetko môžeš mať iba za 40 eur. Držitelia preukazu ZŤP majú vstup na celý festival za 22 eur a deti, ako sme už spomínali, úplne zadarmo.

Ak si však už rozhodnutý, že na Skaly ideš, radíme ti zaobstarať si vstupenku čím skôr. Urobiť tak môžeš na oficiálnej stránke festivalu alebo platforme GoOut

Aby ti žiadne aktuálne, podstatné a organizačné informácie neušli, môžeš svoju účasť potvrdiť aj na udalosti na facebooku



Miesto: Kemp Slnečné Skaly
Dátum: 18.08.2023 - 12:00    19.08.2023



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok