Zamrznutá Kysuca či pestrý Domašínsky meander. Takto vidí Žilinský kraj amatérsky fotograf Miroslav Kurek


Foto: Zamrznutá Kysuca či pestrý Domašínsky meander. Takto vidí Žilinský kraj amatérsky fotograf Miroslav Kurek
Galéria: 13 fotiek
Foto: Koláž fotografií Miroslava Kureka

Každý z nás má svoje záľuby, ktoré nám prinášajú radosť. Pre niektorých je to hudba, tanec či šport, no pre iných to môže byť aj objavovanie krásy okolo nás cez objektív fotoaparátu. Jedným z takýchto nadšencov fotografie je aj Miroslav Kurek, ktorý vnútornú túžbu zachytiť okolité scenérie spája s vášňou pre turistiku už od mladosti.

Aj napriek tomu, že je len amatérskym fotografom, jeho zábery si dokážu získať pozornosť verejnosti, ale aj jeho blízkych. Radosť z fotografovania si totiž Miroslav nenecháva len pre seba, ale znásobuje ju práve tým, že sa o „momenty zmrazené v čase“ delí so svojimi priateľmi a známymi. Svojou tvorbou však prispieva aj na Google Mapy, čím zatraktívňuje malebné zákutia Slovenska.

„Mám rád našu krajinu, lebo je krásna, a snažím sa ju prostredníctvom objektívu priblížiť ľuďom,“ vysvetľuje Miroslav, ktorého zaujíma pohľad na poklady prírody aj z perspektívy iných fotografov. Preto sa rozhodol na sociálnej sieti Facebook vytvoriť súkromnú skupinu Slovensko objektívom, ktorej členom sa po kliknutí SEM môžete stať aj vy.

A čo upúta na Miroslavových fotografiách vás? Či už sú to čarovné lokality, hravosť farieb či slnkom zaliata príroda, s reakciami na jeho tvorbu sa môžete obrátiť aj priamo na neho. Ako totiž sám napísal, je otvorený spätnej väzbe a teší sa na každý názor na jeho diela.


Krásy Žilinského kraja v podaní Miroslava Kureka si môžete prezrieť v priloženej fotogalérii.



Baví aj vás pohľad na svet cez objektív fotoaparátu a vo vašom portfóliu majú miesto aj zábery zachytávajúce krásy severného Slovenska? Nepremeškajte jedinečnú príležitosť odprezentovať svoju tvorbu na našom portáli Žilinak.sk. Viac sa dočítate v nasledujúcom článku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu