VEĽKÝ LETNÝ PREHĽAD: Kde môžete v Žilinskom kraji vyraziť k vode?


Foto: VEĽKÝ LETNÝ PREHĽAD: Kde môžete v Žilinskom kraji vyraziť k vode? Foto: Ilustračné/istock.com

Teploty neustále stúpajú a vy sa už súrne potrebujete niekde schladiť? V Žilinskom kraji nájdete počas teplých letných mesiacov hneď niekoľko miest pri vode, kde sa môžete dokonale osviežiť. Viac informácií nájdete v nasledujúcom veľkom letom prehľade:

Letné kúpaliská:

Letné kúpalisko Žilina

Od polovice júna je na návštevníkov od 9:00 do 20:00 hod. pripravené aj Letné kúpalisko Žilina. V areáli nájdete plavecký aj rekreačný bazén, oba s dĺžkou 50 metrov. Tí najmenší, ktorí majú vstup do 6 rokov zadarmo, sa vyšantia v detskom bazéne a k dispozícii je aj tobogan.

Sily si môžete doplniť priamo v priestoroch kúpaliska v bufetoch s občerstvením. Športovci by si zase nemali nechať ujsť plážový volejbal, či návštevu workout a bedmintonového ihriska.

Kúpalisko ponúka zľavnené vstupné pre deti do 16 rokov, študentov do 26 rokov, osoby nad 60 rokov, ŤZP a ŤZP-S osoby, osoby s preukazmi ISIC, ITIC a EURO 26 a darcov krvi. Vstup za výhodnejšiu cenu je zároveň k dispozícii všetkým osobám po 16:00 hod., seniorom nad 70 rokov či pri kúpe rodinného alebo skupinového vstupu. 

  • základné celodenné vstupné: 8 €/pracovný týždeň a 8,80 €/víkend
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Termálne kúpalisko Stráňavy

Kúpalisko v obci Stráňavy neďaleko Žiliny sa pre verejnosť otvorí v sobotu 8. júla. Osviežiť sa pri vode môžete v čase od 9:00 do 19:00 hod. Areál ponúka bazén pre deti, ale aj dospelých, rovnako ako aj možnosť občerstviť sa.

  • základné celodenné vstupné: -
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Kúpalisko Višňové

Vymyká sa bežným štandardom kúpaliska, pretože areál je sprístupnený v letných mesiacoch (júl a august) denne, v prípade pekného počasia v čase od 9:00 do 19:00 hod. Využívanie areálu, ktorý spravuje obec, je bezplatné. Kúpalisko s jedným bazénom a bufetom nemá plavčíka, ani zdravotnú službu a jeho využívanie je preto na vlastnú zodpovednosť.

  • základné celodenné vstupné: 0 €  

Kúpalisko Bytča

Menšie mestské kúpalisko otvára svoje brány 1. júla 2023. Bazén bez termálnej vody, ktorej aktuálnu teplotu správcovia pravidelne zverejňujú na sociálnej sieti, nájdete v tichej časti Bytče na ulici Pšurnovická.

Aj na tomto kúpalisku otvorenom vždy od 10:00 do 20:00 hod. sa deti do 6 rokov zabavia zadarmo. Cenník je upravený aj pre staršie deti, študentov, dôchodcov a osoby ZŤP spolu s doprovodom, no aj pri vstupe po 16. hodine.

  • základné celodenné vstupné: 3 €
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Termálne kúpalisko Laura Rajecké Teplice

Kúpalisko Laura sa nachádza v Rajeckých Tepliciach priamo pod vyhliadkovými vrchom Skalky. Otvorené je denne od 9:00 do 19:00 hod. v závislosti od počasia. Nájdete tu 2 bazény , pričom jeden z nich je detský. Okrem nich sa v areáli nachádza aj minigolf, plážový volejbal a reštaurácia či bufety.

Bezplatné vstupné platí pre deti do 3 rokov. Kategóriami so zníženou cenou lístka sú deti od 3 do 12 rokov, ubytovaní hostia, väčšie skupiny a ZŤP osoby. Menej zaplatíte aj za vstup po 16. hodine.

  • základné celodenné vstupné: 12 €
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Termálne kúpalisko Veronika Rajec

V posledný júnový deň sa otvorilo aj kúpalisko Veronika v Rajci, ktoré čaká počas júla a augusta na návštevníkov od pondelka do piatka v čase od 9:30 do 18:00 hod. a cez víkend od 9:00 do 19:00 hod.

Termálne kúpalisko ponúka 8 bazénov pre všetky kategórie, atrakcie pre deti v podobe tobogánu, šmýkačok, preliezok, pieskoviska, ale aj priestor na plážový volejbal a basketbal či širokú ponuku občerstvenia.

Cena vstupného sa rozdeľuje na tri skupiny, a to osoby do 120 cm, ktoré majú vstup v sprievode osoby nad 18 rokov zdarma, ďalej ZŤP osoby a štandardné vstupné. Ceny sú zároveň rozdielne počas pracovného týždňa a víkendu, ale rovnako sa suma znižuje aj po 14. hodine.

  • základné celodenné vstupné: pondelok až piatok 12 € a cez víkend 15 €
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Kúpalisko Vrútky

Na relax pri vode lákajú aj Vrútky, kde môžete navštíviť miestne kúpalisko počas celého týždňa od 10:00 do 18:00 hod. Rozlohou malý, ale útulný areál s troma bazénmi, ihriskami pre deti aj pre športovcov. V areáli nájdete aj dva bufety s občerstvením.

Zvýhodnené vstupné platí pre Vrútočanov, deti od 3 do 15 rokov, pre osoby nad 65 rokov a ZŤP osoby. Pre deti do 3 rokov je vstup bezplatný. Pre štvorčlennú rodinu je dobrou voľbou aj zakúpenie rodinného vstupného. Aj na vrútockom kúpalisku taktiež platí znížená cena za popoludňajší vstup, a to konkrétne po 16. hodine.


  • základné celodenné vstupné: 6 € 
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Kúpalisko Sunny Martin

V čase od 9:00 do 18:00 hod. je otvorené aj menšie mestské kúpalisko v Martine s veľkým plaveckým bazénom a malým bazénom. K dispozícii je zároveň detské ihrisko, volejbalové ihrisko, ihrisko pre minifutbal, posilňovňa aj priestory, kde sa môžete počas horúcich letných dní osviežiť.

Zaujímavosťou je, že kúpalisko ponúka od 18:00 do 21:00 hod. aj večerné kúpanie za zľavnenú cenu.

  • základné celodenné vstupné: pohyblivé, no maximálne 6 €
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Termálne kúpalisko Vieska – Turčianske Teplice

Mestské kúpalisko je návštevníkom k dispozícii v prípade priaznivého počasia vždy od 9:00 do 19:00 hod. V areáli nájdete dva bazény, jeden 50-metrový plavecký a druhý detský.

Zvýhodnenú cenu vstupného ponúka kúpalisko obyvateľom Turčianskych Teplíc, deťom a aj pri návšteve kúpaliska po 16. hodine.

  • základné celodenné vstupné: 5 € 
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Kúpalisko Drienok Mošovce

Kúpalisko Drienok v letnej sezóne prevádzkuje počas pracovného týždňa od 10:00 do 19:00 hod. a cez víkend od 9:00 do 19:00 hod. tri bazény, z toho v jednom sa zabavia malí návštevníci, na ktorých čaká aj šmýkačka. Bazény sú napúšťané vodou z termálneho vrtu s teplotou približne 22 °C.

Vstup na kúpalisko je zdarma pre občanov obce Mošovce, osoby do výšky 110 cm, držiteľov preukazu ZŤP a dôchodcov nad 70 rokov. Zľavnené vstupné platí pre osoby od 110 do 160 cm, ale aj pri návšteve kúpaliska po 17. hodine.

  • základné celodenné vstupné: 4 € 
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Kúpalisko Čadca

Od 23. júna otvorilo svoje brány aj čadčianske kúpalisko na Kysuciach. K dispozícii je od nedele do štvrtka od 10:00 do 19:00 hod. a v piatok a sobotu od 10:00 do 19:30 hod. Jeho prevádzku však taktiež ovplyvňuje počasie, preto odporúčame sledovať aktuálny stav na Facebooku.

Kúpalisko ponúka osvieženie v nerezovom bazéne s vyhrievanou vodou. Hlavný bazén je členený na sektor pre deti so šmykľavkou, pre plavcov a vyhradená je aj oddychová časť s vodnými atrakciami. K dispozícii je taktiež bufet a volejbalové ihrisko.

Pre všetky deti do troch rokov platí vstup zadarmo. Zľavnené vstupné platí pre obyvateľov Čadce, dieťa do 15 rokov, osoby nad 62 rokov, osoby ZŤP a ZŤP-S či držiteľov preukazov ISIC a EURO26. Mesto zároveň ponúka návštevníkom zvýhodnené rodinné vstupné či lacnejší poldenný vstup po 15:00 hod.

  • základné celodenné vstupné: 7 € 
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Letné kúpalisko Termal Raj Liptovský Ján

Tým, ktorí si počas leta nepotrpia na studenej vode v bazéne, je k dispozícii termálna voda na kúpalisku v Liptovskom Jáne. Areál je otvorený počas celého týždňa od 9:00 do 19:00 hod. Kúpalisko ponúka štyri bazény s termálnou liečivou vodou, a to plavecký bazén, detský bazén, relaxačný bazén a bazén s fontánkou.

Cenník kúpaliska Termal sa líši v pondelok a zvyšné dni. V pondelok sú totiž prístupné len malé bazény. Znížené vstupné platí pre deti do 15 rokov, študentov do 26 rokov, seniorov a ZŤP osoby. Cenník sa zároveň mení po 14. hodine. Aj v Liptovskom Jáne sú v ponuke výhodné rodinné vstupy či dokonca 5-eurový športový vstup po 17:00 hod.

  • základné celodenné vstupné: v pondelok 6 € a zvyšné dni 12 € 
  • bližšie informácie nájdete po kliknutí SEM

Akvaparky a vodné svety

Ak okrem štandardného relaxu pri vode túžite aj po dávke zábavy, adrenalínu, alebo by ste si radi pochutnali na osviežujúcich drinkoch priamo v bazéne, správnou voľbou pre vás budú akvaparky a vodné svety, ktorých nájdete v Žilinskom kraji hneď niekoľko.

Na Liptove nájdete najväčší akvapark na Slovensku Tatralandia, obľúbený Vodný park Bešeňová, relaxačný Vodný svet Gothal, no príjemný letný deň môžete stráviť aj v Aqua-Vital Park Lúčky.

Približne hodinu od Žiliny nájdete Spa & Aquapark Turčianske Teplice a na Orave zase neoľutuje návštevu Aquarelax Dolný Kubín či Aquapark Oravice


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu