FOTO: Medvede roztrhali plot a pustili sa do sviečok na ďalšom cintoríne v Ružomberku


FOTO: Medvede roztrhali plot a pustili sa do sviečok na ďalšom cintoríne v Ružomberku
Galéria: 4 fotky
Foto: Vpravo: pixabay.com, vľavo: Facebook/Informačné okno Biely Potok

Obyvatelia Ružomberka sa začínajú báť navštevovať svojich zosnulých na všetkých cintorínoch v meste. Medvede, ktoré sa dlhšiu dobu pohybovali po mestskom cintoríne, sa presunuli aj na miesta posledného odpočinku v častiach Vlkolínec a Biely Potok.

Divé zvieratá, ktoré ničili najskôr len jeden cintorín, rieši Zásahový tím pre medveďa hnedého. Hoci sa ich pôvodne snažili iba odplašiť, potom, ako primátor poslal otvorený list ministrovi životného prostredia, padlo rozhodnutie o usmrtení problémových jedincov. V stredu 14. júna bol odchytený a navždy uspatý jeden zo samcov.


Ešte predtým sa však začali objavovať správy o spozorovaní medveďov vo Vlkolínci a ďalších častiach mesta. Facebooková stránka Informačné okno Biely Potok včera v príspevku informovala o tom, že sa zvieratá presunuli na ďalšie cintoríny.


Medveď sviečkožrút pokračuje! Po návšteve cintorínov v Ružomberku a na Vlkolínci navštívili medvede už aj cintorín na Bielom Potoku. Prosíme všetkých o opatrnosť!“ upozornila stránka obyvateľov tejto mestskej časti.

Zvieratá mali na cintorín preniknúť cez plot, ktorý značne poškodili. Tak ako na ostatných cintorínoch, aj na Biely Potok ich prilákal vosk zo sviečok.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu