K bezpečnému jazierku s galériou na vodnej hladine v Košútoch môžete prispieť aj vy


Foto: K bezpečnému jazierku s galériou na vodnej hladine v Košútoch môžete prispieť aj vy Foto: Facebook/ALGADEART

Projekt s názvom Bezpečné jazierko v Košútoch postúpilo medzi tri najlepšie v Martine v rámci programu Vy rozhodujete, my pomáhame, ktorý zastrešuje Tesco Slovensko. S návrhom projektu prišla POP akadémia – Pokora Odvaha Pokoj. O realizácii rozhodnú zákazníci hlasovaním v obchodoch Tesco.  

POP akadémia prosí ľudí prostredníctvom videa na svojej facebookovej stránke, aby dali hlas ich projektu, ktorého cieľom je spevnenie brehov jazierka a väčšia bezpečnosť návštevníkov.

„Zahlasujte za niečo, čo bude slúžiť vám všetkým a dlhodobo: spevnené brehy jazierka. Aby sme mali všetci nielen krásnu galériu drevených sôch okolo jazierka, ale aby bolo jazierko bezpečné pre tú hŕbu detí okolo neho,“ uvádza sa v popise videa.


Jazierko je známe otvorenou galériou na vodnej hladine s drevenými sochami tajomných bytostí, ktorých autorom je rezbár Miroslav Kalanka. S myšlienkou jej vytvorenia prišlo martinské združenie ALGADE-ART. O zveľadenie jazierka sa pokúšali aj v európskej súťaži New European Bauhaus Prizes 2022, v ktorej sa projekt dostal až do finále.

Hlasovať za spevnenie brehov bude možné od 10. júla do 6. augusta. Tesco Slovensko podporí v každom regióne tri víťazné projekty. Podľa počtu hlasov sa organizáciám prerozdelia granty vo výške 1300, 600 a 300 eur. 

POP akadémia vytvára programy pre deti a ich rodičov, akými sú napríklad Halloweenska Cesta, Vianočná cesta a Rozprávková Cesta. Práve vysoká účasť na týchto programoch a finančná podpora od mesta Martin bola dôvodom, prečo sa rozhodli pomôcť mestskej časti Košúty.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu