Na Kysuciach zrazil vodič chodca na osvetlenom priechode. Zraneniam pri prevoze do nemocnice podľahol


Foto: Na Kysuciach zrazil vodič chodca na osvetlenom priechode. Zraneniam pri prevoze do nemocnice podľahol Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V piatok 5. mája vo večerných hodinách na ceste I/11 v katastri obce Kysucký Lieskovec v okrese Kysucké Nové Mesto došlo k tragickej dopravnej nehode.

V smere zo Žiliny do Čadce viedol 37-ročný vodič osobné motorové vozidlo, kde v uvedenom úseku z doposiaľ presne nezistených príčin nedal prednosť chodcovi, ktorý išiel po vyznačenom a osvetlenom priechode pre chodcov a zachytil ho pravou prednou stranou vozidla.

Z tohto dôvodu utrpel 54-ročný muž zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U nebohého bola nariadená súdna pitva,“ dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa. Ďalšie okolnosti a príčiny tragickej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.  

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu