Žilinská mestská polícia v piatok zabránila vytopeniu bytov, chytila sprejera aj mladých pod vplyvom alkoholu


Foto: Žilinská mestská polícia v piatok zabránila vytopeniu bytov, chytila sprejera aj mladých pod vplyvom alkoholu Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Hliadky žilinských mestských policajtov mali počas piatkovej noci náročnú službu. Podarilo sa im zabrániť vytopeniu niekoľkých bytov, chytili osoby, ktoré poškodzovali verejný majetok či znečisťovali priestranstvá a odhalili aj mladistvých pod vplyvom alkoholu. Mestská polícia o tom informovala v príspevku na sociálnej sieti.

V noci na prelome piatka 28. apríla a soboty 29. apríla riešili napríklad 19-ročnú ženu, ktorá si chcela natrhať kvety do vázy z mestského záhona. Za svoje konanie dostala blokovú pokutu. Nadránom boli policajti privolaní na sídlisko Hájik, kde do viacerých bytov začala presakovať voda. Tá pramenila zo 6. poschodia paneláku na ulici Jura Hronca.

„Hliadka zistila, že v byte sa nikto nenachádza, preto hliadka v snahe minimalizovať rozsah škôd zastavila hlavný prívod vody do domu. Následne bola vyrozumená správcovská spoločnosť, Hasiči aj Policajný zbor. Podarilo sa vyrozumieť majiteľa bytu, ktorý následne zistil poruchu - pretrhnutý vodovodný prívod do toalety,“ uviedli policajti.

Mestská polícia okrem toho odhalila muža, ktorý posprejoval kvetináče v meste a 10 osôb, ktoré znečisťovali verejné priestranstvo. Až 13 ľudí, vrátane neplnoletých osôb, požívalo na verejnosti alkoholické nápoje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu