Privítajte počas prvomájového rána vtáčí spev ozývajúci sa z korún stromov v Budatínskom parku


Foto: Privítajte počas prvomájového rána vtáčí spev ozývajúci sa z korún stromov v Budatínskom parku Foto: Ilustračné/pixabay.com

Odejte sa do zemitých farieb prírody a príďte v pondelok 1. mája 2023 privítať vtáctvo do Budatínskeho parku. Účastníkov budú na ornitologickej vychádzke spojenej s rozprávaním o zaujímavostiach Budatínskeho parku sprevádzať zoológ Ing. Ján Kicko, PhD. a botanička Ing. Květa Kicková. 

Na programe bude pozorovanie vtáctva v parku a ich určovanie podľa jedinečného spevu. Pri vychádzke sa však skupinka zastaví aj na sútoku Váhu a Kysuce, kde vás  očarí sledovanie vodných vtákov.

Všetkým záujemcom bude k dispozícii monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva, preto nie je nutné priniesť si svoj vlastný, ale aj napriek tomu je vítaný. Obuv a oblečenie vo farbách sivá, zelená či hnedá je potrebné zvoliť podľa počasia. V prípade nepriaznivých poveternostných podmienok môže byť termín podujatia zmenený.

V prípade, že by ste chceli počas prvého májového dňa privítať vtáčí spev v Budatínskom parku, viac informácií nájdete na stránke pmza.sk alebo u kontaktných osôb: kicko@pmza.sk a kickova@pmza.sk. Vstupné na podujatie pre všetkých účastníkov je vo výške 2 eurá s výnimkou detí do 6 rokov, ktoré za vstupné neplatia.


Miesto: Budatínsky park
Dátum: 01.05.2023 - 07:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu