Benefičný koncert pre chorú Terezku prinesie do Kolárovíc kapely Modus, Gipsy Čáve či Kabát Revival


Foto: Benefičný koncert pre chorú Terezku prinesie do Kolárovíc kapely Modus, Gipsy Čáve či Kabát Revival Foto: Facebook/Budúcnosť Terezky o.z.

Chcete si užiť večer plný dobrej hudby, jedla, zábavy, aktivít pre deti aj dospelých a zároveň spraviť dobrý skutok? Príďte 27. mája do Kolárovíc na Benefičný koncert pre Terezku a spoločne jej pomôžte vycestovať za potrebnou terapiou a rehabilitáciami.

Terezka je 5-ročné dievčatko, ktoré trpí viacerými diagnózami. Prvé náznaky, že s ňou niečo nie je v poriadku, si Terezkini rodičia všimli, keď mala približne rok. Dieťatko nedokázalo chodiť, vyhýbalo sa očnému kontaktu, nereagovalo na svoje meno, nesnažilo sa rozprávať a neprejavovalo o nič záujem.

„V 18. mesiacoch sme nasadli na kolotoč vyšetrení, sledovania… točíme sa stále a budeme do konca života. Presne v 3 rokoch Terezka dostala diagnózu Detský autizmus. Prvý deň nástupu do materskej škôlky prišla ďalšia rana - Terezka dostala epileptické záchvaty. Neurológ nám epilepsiu potvrdil,“ píšu Terezkini rodičia na stránke vytvorenej špeciálne pre ňu.

Doktori počas jej života Terezke postupne diagnostikovali poruchu reči, hyperaktivitu, ADHD, poruchu vnímania, neverbálnosť, poruchu sústredenia, narušenú schopnosť komunikácie a inkontinenciu tretieho stupňa. Jej rodičia už niekoľko rokov robia všetko pre to, aby mala šancu viesť čo najlepší život.

„S Terezkou máme celoživotný cieľ, ktorý chceme splniť ako jej, tak aj nám, rodičom. Zlepšiť porozumenie, sústredenie, chápanie, naučiť ju základným činnostiam (obliecť sa, najesť sa), osvojiť si hygienické návyky. Aby sme raz Terezku počuli z jej úst povedať mama, tatino. Viacej sa zblížiť, pochopiť jej a náš svet,“ vymenovali rodičia chorého dievčatka ciele, ktoré túžia dosiahnuť.


Terezke pomáhajú rôzne druhy terapie a rehabilitácií. O niekoľko týždňov s ňou chcú rodičia opäť vycestovať do zahraničia za delfínoterapiou. Pre priblíženie sa k tomuto cieľu zorganizovali benefičný koncert, ktorý sa uskutoční v obci Kolárovice pri Bytči.

Na pódiu koncom mája vystúpia hudobníci a kapely ako Modus, Kabát Revival, Gipsy Čáve, Stefi či Boki. Svoju účasť potvrdili tiež kapela ESO z Turzovky, heligónkári bratia Žuchovci zo Snežnice a niekoľko dídžejov. V sprievodnom programe nebude chýbať tombola, nafukovacie hrady, maľovanie na tvár, guláš ani grilovanie.

„Veľmi prosíme o zdieľanie nášho koncertu pre Terezku. Program sa rozširuje a určite nebudete ľutovať. Tomboly majú veľké hodnoty, pridávajú sa k nám ďalší, čo chcú podporiť Terezku. Podporme spoločne dobrý úmysel. Ďakujeme,“ prosia Terezkini rodičia.


Miesto: ZŠ Kolárovice
Dátum: 27.05.2023 - 10:00    23:59



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu