Zanedbané priestory v centre Žiliny opäť ožijú, neďaleko námestia vyrastá nové trhovisko


Foto: Zanedbané priestory v centre Žiliny opäť ožijú, neďaleko námestia vyrastá nové trhovisko Foto: Facebook/Mesto Žilina

Nevzhľadné priestory Starého trhoviska medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu v Žiline prejdú po dlhých rokoch rekonštrukciou. Žilinčania si tak už zanedlho budú môcť nakúpiť čerstvé potraviny v novej stavbe neďaleko Mariánskeho námestia.

Ešte v septembri minulého roka mesto podpísalo zmluvu so žilinskou spoločnosťou ERPOS, ktorá moderné kreatívne trhovisko zhotoví na základe projektovej dokumentácie firmy Emproject.

Nové trhovisko bude zložené z 15-tich samostatných predajných priestorov v tvare kocky a spoločnej krytej chodby,“ spresňuje samospráva v príspevku na sociálnej sieti Facebook.


Jedna z častí nového trhoviska má byť aj dvojpodlažná, pričom vyvýšený modul bude  mať podobu pochôdznej strechy so zábradlím. Práce na stavbe začali už v minulom roku, po pár dňoch však boli prerušené z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok.

V súčasnosti sa však projekt opätovne rozbehol. Termín ukončenia výstavby podľa stanovených podmienok spadá na 23. jún 2023. Samosprávu bude vytvorenie nových trhových priestorov stáť 171 805,79 eur s DPH.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu