Po podvodníčke z Rosiny pátrala celá Európa. Pred väzením sa skrývala v Albánsku


Foto: Po podvodníčke z Rosiny pátrala celá Európa. Pred väzením sa skrývala v Albánsku Foto: Polícia Slovenskej Republiky

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline vyhlásilo dňa 16. februára 2023 pátranie po 42-ročnej žene menom Simona Balátová s trvalým bydliskom v obci Rosina. Obvinená je z ekonomickej trestnej činnosti. 

„Na menovanú vydal Krajský súd v Žiline príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Hľadaná sa úmyselne skrýva,  aby sa vyhla nástupu do výkonu trestu odňatia slobody,“ informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Akékoľvek informácie k hľadanej žene môže verejnosť oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo súkromnou správou na oficiálnej facebookovej stránke Policajného zboru.  


Aktualizácia 18. 9. 2023

Policajný zbor SR informoval, že hľadanú Simonu Balátovú sa po siedmich mesiacoch podarilo vypátrať v meste Dűrres v Albánsku. Na ženu bol vydaný Európsky aj Medzinárodný zatýkací rozkaz. 

Krajský súd Žilina vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody vo výmere 9 rokov a 4 mesiace, pre zločin skrátenia dane a poistného, sčasti v štádiu pokusu a zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny,“ spresňuje polícia. 

Ženu našli na základe operatívnych informácii k pohybu a pobytu hľadanej osoby získaných prostredníctvom príslušníkov oddelenia cieľového pátrania v rámci medzinárodnej spolupráce ENFAST.

Zadržaná bola v utorok 12. septembra 2023 v nočných hodinách. V súčasnej dobe prebieha konanie za účelom jej extradície na Slovensko.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu