Na Valentína sa v žilinskej nemocnici narodili dvojičky Margita a Anton, na svet prišli aj ďalšie bábätká


Foto: Na Valentína sa v žilinskej nemocnici narodili dvojičky Margita a Anton, na svet prišli aj ďalšie bábätká Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V žilinskej pôrodnici dostali ten najkrajší valentínsky darček rodičia, ktorých deti sa vypýtali na svet práve v tento deň. Tohtoročný Valentín je však špeciálny aj pre zamestnancov gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. O dobré správy sa v príspevku na sociálnej sieti podelila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

V utorok 14. februára sa po prvýkrát v žilinskej nemocnici nadýchla o 4:02 hod. ráno malá Anna s mierami 3 420 gramov a 47 centimetrov. Päť minút pred dvanástou hodinou sa zas narodila Paulína, ktorá vážila 4 110 gramov a merala 51 centimetrov.


„O špeciálny okamih sa postarali naše mimoriadne valentínske dvojičky Margita a Anton. Pôrod maminku síce poriadne vyčerpal, ale všetci to spoločne zvládli, sú zdraví a v poriadku,“ priblížila žilinská nemocnica.


Ako prvý prišiel na svet krátko po 9:00 hod. Anton s mierami 47 centimetrov a 2 700 gramov. O štyri minúty neskôr ho nasledovala jeho sestrička Margita, ktorá pri pôrode vážila 2 940 gramov a merala 48 centimetrov. Zamestnanci oddelenia očakávajú, že do večera môžu dostať svoje valentínske prekvapenia aj ďalší rodičia.

„Na Valentína sme pre rodičov pripravili zároveň malé prekvapenie a okrem svojich uzlíčkov lásky si domov odnesú tiež špeciálne kartičky s odtlačkom nožičiek malých drobčekov. Rodinkám úprimne blahoželáme, prajeme maximum zdravia a čo najviac lásky každý jeden deň,“ dodala nemocnica.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu