Výpadky elektriny pokračujú, po Liptovskom Mikuláši zasiahli aj okres Námestovo


Foto: Výpadky elektriny pokračujú, po Liptovskom Mikuláši zasiahli aj okres Námestovo Foto: Stredoslovenská distribučná

Na strednom Slovensku pokračuje kritická situácia s výpadkami elektriny. V noci z piatka na sobotu pribudli ďalšie poruchy a počas dňa sa situácia ešte zhoršila. Napoludnie bolo bez elektriny takmer šesťtisíc odberných miest.

„Mimo prevádzky máme viac ako 200 trafostaníc. K problémom v okresoch Detva a Brezno sa dnes pripojili poruchy v okolí Zvolena, Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša a Námestova. Naši elektrikári sa stále trápia s popadanými stromami, pretrhanými vodičmi a poškodenými stĺpmi,“ spresnil Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD).

Nové poruchy, ktoré pribudli dnes, elektrikári v niektorých lokalitách ešte len hľadajú. Tak, ako vo väčšine prípadov, sú v ťažko dostupných miestach. Je preto potrebné zabezpečiť najmä špeciálnu ťažkú techniku či rôzne kráčajúce bagre.

Elektrikári sú v plnom nasadení už niekoľko dní. Mnohí z nich aj v noci.  Sú v teréne denne, podmienky majú ťažké a ich zaťaženie je enormné. Stále však musia dbať v prvom rade na svoju bezpečnosť.

„Aj preto musia v niektorých situáciách práce radšej prerušiť, najmä tam, kde stále padajú stromy, aby neohrozili svoje zdravie a život. Všetci vnímame posledné dni ako totálne náročné a preto žiadame obyvateľov, ktorí sú už niekoľko dní bez prúdu, aby mali pochopenie a ešte trpezlivosť. Všetci pevne veríme, že najbližšie hodiny a dni prinesú doslova viac svetla a tepla,“ dodal hovorca SSD.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu