Nezvestný bača z Terchovej bol nájdený mŕtvy v horách, príčinu jeho smrti vyšetruje polícia


Foto: Nezvestný bača z Terchovej bol nájdený mŕtvy v horách, príčinu jeho smrti vyšetruje polícia Foto: Horská záchranná služba

Pátracie akcie horských záchranárov nemajú zakaždým šťastný koniec, keďže nezvestné osoby sú v horách a lesoch vystavené rôznym druhom nebezpečenstva. O ďalšom tragickom výsledku zásahu informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Záchranári z oblastného strediska Malá Fatra začali vo štvrtok 3. novembra pátrať po 42-ročnom mužovi, ktorý bol nezvestný od stredy 2. novembra. Posledná známa poloha muža, ktorý pracoval ako miestny bača, bola v osade Kýčera pri obci Terchová.

„Do pátracej akcie odišli 3 záchranári z Malej Fatry, jeden profesionálny záchranár Horskej záchrannej služby z Veľkej Fatry spolu s dvoma služobnými psami. V súčinnosti s Letkou Ministerstva vnútra SR prepátrali extravilán obce Terchová, smerom na Kýčeru, pod vrch Pupov,“ uviedla Horská záchranná služba.

Nezvestného baču po dôkladnom prehľadaní okolia objavil príslušník Policajného zboru so svojím služobným psom. Muž však už nevykazoval žiadne známky života. Príčinu jeho smrti bude vyšetrovať polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu