Trolejbusy v Žiline nepremávali takmer hodinu, dôvodom bolo poškodené trolejové vedenie na križovatke


Foto: Trolejbusy v Žiline nepremávali takmer hodinu, dôvodom bolo poškodené trolejové vedenie na križovatke Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Niektorí Žilinčania čakali na trolejbus desiatky minút, iných odviezli náhradné autobusy. Dôvodom dlhého zdržania bolo poškodené trakčné vedenie v centre mesta. O dočasnom výpadku a náhrade niektorých spojov informoval Dopravný podnik mesta Žiliny na svojom webe.

Dnes 30. augusta došlo krátko po 14:00 hodine k poškodeniu trolejového vedenia na križovatke ulíc Komenského a Veľká okružná v blízkosti nákupného centra Aupark. Tento úsek komunikácie zostal takmer na hodinu neprejazdný pre všetky trolejbusové spoje.

Výpadok dôležitej časti trasy viacerých liniek spôsobil výrazné meškanie trolejbusov. Napriek tomu, že na úseku Vlčince-Solinky-Hliny-Polícia premávali náhradné autobusy, niektorí obyvatelia čakali na svoj spoj až do sprejazdnenia križovatky.


Linka číslo 4 počas výpadku končila svoju trasu na zastávke Polícia, kde začínala linka číslo 14. Trolejbusy s číslom 6 a 7 jazdili v úseku medzi Vlčincami a centrom mesta po uliciach Predmestská a Košická. Linky číslo 3 a 5 nejazdili takmer hodinu vôbec.

Križovatka ulíc Komenského a Veľká okružná bola pre trolejbusy sprejazdnená krátko po 15:00 hod. popoludní. Podľa žilinského dopravného podniku je však stále možné, že spoje budú meškať, kým sa opäť nenapoja na svoje trasy podľa cestovného poriadku.

„Ospravedlňujeme sa za vzniknuté komplikácie pri cestovaní,“ uviedol Dopravný podnik mesta Žiliny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu