VIDEO: V areáli žilinskej nemocnice horelo auto, rozšíreniu požiaru zabránili duchaprítomní okoloidúci


Foto: VIDEO: V areáli žilinskej nemocnice horelo auto, rozšíreniu požiaru zabránili duchaprítomní okoloidúci Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Pred očným pavilónom Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina vypukol dnes popoludní menší požiar. O nešťastí informovala žilinská nemocnica príspevkom na sociálnej sieti.

V areáli žilinskej nemocnice začalo v popoludňajších hodinách horieť osobné motorové vozidlo. Auto patrilo návštevníkom pacienta umiestneného na onkologickom oddelení, ktoré sa nachádza v takzvanom očnom pavilóne nemocnice.

Príčinou požiaru bol pravdepodobne vnútorný skrat, ktorý v kombinácii s horúcim počasím spôsobil rýchle vzplanutie vozidla. Rozšíreniu ohňa zabránili duchaprítomní okoloidúci, ktorí začali okamžite hasiť plamene dostupnými hasiacimi prístrojmi z očného a detského pavilónu.


K požiaru boli privolaní aj hasiči so svojou technikou. Odvážnym ľuďom sa do ich príchodu podarilo udržať oheň pod kontrolou, čím zabránili väčším škodám a zjednodušili prácu požiarnikom.

„Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí pomohli a zachovali duchaprítomnosť. Škody sú ,len’ majetkové, našťastie, nikomu sa nič nestalo. Buďme v tieto horúce dni extrémne obozretní,“ vyjadrila svoju vďaku Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu