Na tohtoročný Barlatón na Liptove prišlo až 600 účastníkov, ktorí týmto gestom vyjadrili solidaritu hendikepovaným


Foto: Na tohtoročný Barlatón na Liptove prišlo až 600 účastníkov, ktorí týmto gestom vyjadrili solidaritu hendikepovaným

Cez víkend (28. – 29. 5.) sa uskutočnil 8. ročník Barlatónu. Charitatívne podujatie podporuje aj Žilinský samosprávny kraj a jeho cieľom bolo vyjadriť solidaritu a podať pomocnú ruku hendikepovaným jednotlivcom a rodinám.

„Počas tohtoročného Barlatónu bolo zaregistrovaných cez 600 účastníkov, vrátane viacerých osobností verejného života, športovcov starostov či primátorov,“ vyhlásil Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti.

História Barlatónu sa datuje od roku 2010, keď sa dvaja hendikepovaní Liptáci stavili, že prejdú na barlách približne 10-kilometrovú trasu z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša. „Dnes sú obaja hendikepovaní športovci, aj vďaka iniciatíve a projektom Komunitnej nadácie Liptov, vybavení profi strojmi, na ktorých podávajú skutočne neskutočné športové výkony. A z nevinnej stávky dvoch ‚barličkárov‘ sa stalo športové podujatie s tradíciou pomáhať rodinám s hendikepovanými detičkami z regiónu Liptov,“ dodáva ŽSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu