Thurzove slávnosti na Oravskom hrade prinesú jarmok, sokoliarov, šerm, slávnostný pochod či dobovú hudbu


Foto: Thurzove slávnosti na Oravskom hrade prinesú jarmok, sokoliarov, šerm, slávnostný pochod či dobovú hudbu Foto: Facebook/Oravský hrad

Posledný aprílový víkend sa bude na Oravskom hrade niesť v slávnostnom duchu. Oravské múzeum po dvojročnej prestávke opäť organizuje Thurzove slávnosti, tradičné podujatie, ktorým na hrade privíta hlavnú letnú turistickú sezónu. Informovala o tom stránka Oravský hrad príspevkom na sociálnej sieti.

Program začne v sobotu 30. apríla slávnostným otvorením sezóny. Návštevníkov čaká množstvo zaujímavých historických ukážok vrátane sokoliarov, šermiarskych súbojov, remeselného jarmoku či akrobatických vystúpení, ktoré budú pokračovať aj nasledujúci deň. Pre najmenších je pripravená klauniáda a rôzne iné aktivity.

V nedeľu 1. mája sa na pravé poludnie uskutoční slávnostný pochod obcou Oravský podzámok zakončený privítaním kráľa Rudolfa II. palatínom Jurajom Thurzom. O 13:00 hod. bude pripravená slávnostná omša v Kaplnke svätého Michala.

Celým víkendom bude návštevníkov Oravského hradu sprevádzať dobová hudba. Program bude v sobotu trvať od 13:00 hod. do 17:00 hod a v nedeľu od 12:00 hod. do 17:00 hod. Vstupné pre dospelé osoby je 2 eurá, deti, študenti, seniori a zdravotne ťažko postihnutí zaplatia 1 euro. Deti mladšie ako 6 rokov sa môžu slávností zúčastniť bezplatne.

Miesto: Oravský hrad
Dátum: 30.04.2022 - 13:00    01.05.2022 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu