Na Solinkách sa maskovaný muž pokúsil ukradnúť bicykle, poznal aj polohu bezpečnostných kamier


Foto: Na Solinkách sa maskovaný muž pokúsil ukradnúť bicykle, poznal aj polohu bezpečnostných kamier Foto: ilustračné

V pondelok 24. januára došlo krátko pred polnocou na žilinskom sídlisku Solinky k pokusu o krádež bicyklov. Tie boli dočasne uzamknuté na chodbe na poschodí bytového domu z dôvodu zatepľovania pivníc a spoločných priestorov. Zlodejove vyčíňanie na ulici Borová sa našťastie podarilo prekaziť, pretože majitelia bicyklov začuli cvakanie zámkov.

Zlodej bol na krádež dobre pripravený. Do domu vstúpil zamaskovaný a zamieril priamo k miestu, kde boli bicykle odložené. Zo záznamu bolo zjavné, že vedel, kde sú rozmiestnené bezpečnostné kamery, napriek tomu, že boli nainštalované len pred týždňom.

Muž mal približne 30 rokov a bol oblečený v červenej mikine, čiernej bunde s kapucňou a čiernych nohaviciach. Obuté mal šedé topánky značky Adidas a na chrbte niesol čierny batoh značky NIKE. Tvár mal zakrytú tmavým šálom.


O prípade informoval jeden z obyvateľov žilinského sídliska Solinky prostredníctvom sociálnej siete, ktorý zároveň vyzval občanov, aby si dávali pozor na svoj majetok a všímali si podozrivé osoby.

Na sídlisku zaznamenali aj pokusy o vylomenie vchodových dverí. Ďalší z obyvateľov zverejnil zábery poškodeného rámu, na ktorom vidieť znaky pokusu o vlámanie či násilné otvorenie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu