Počas víkendu budú na K1 Premier League v Istanbule reprezentovať aj Žilinčanky


Foto: Počas víkendu budú na K1 Premier League v Istanbule reprezentovať aj Žilinčanky Foto: Reprezentantky Karate Klubu AC Uniza Žilina - Sarah Hrnková (vľavo) a Hana Kuklová (vpravo).

Už počas najbližšieho víkendu 12. až 14. marca 2021 sa v tureckej metropole Istanbul uskutoční prvý z tohtoročnej série svetových pohárov v karate - K1 Premier League. Po dlhej pandemickej prestávke je to prvý veľký turnaj.

Rovnako tak pôjde pre väčšinu členov reprezentácie SR o prvý turnaj vôbec. Skúšky ohňom sa zúčastnia aj dve pretekárky Karate Klubu AC Uniza Žilina - Hana Kuklová a Sarah Hrnková.

„V kategórii športového zápasu kumite žien do 55 kg nás bude reprezentovať Hanča Kuklová a v kategórii do 61 kg sa predstaví Sarah Hrnková. Hanča zasiahne do bojov už v piatok o 18:00 a Sarah o deň neskôr - v sobotu o 12:00 miestneho času,“ informuje žilinský karate klub.


Keďže aktuálny rok je pre posun olympijský a zároveň v ňom karate zažije svoju očakávanú olympijskú premiéru, niekoľko miesteniek do Tokya je ešte stále v hre. O to náročnejšie boje možno v Istanbule očakávať.

Viac o turnaji, ako aj priebežné výsledky, môžete sledovať na turnajovej stránke portálu www.sportdata.org a tiež oficiálnej stránke svetovej federácie karate WKF

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub Žilina