Salón piva v Žiline: Ochutnávkový festival remeselného piva od 20 výrobcov už v piatok a sobotu


Foto: Salón piva v Žiline: Ochutnávkový festival remeselného piva od 20 výrobcov už v piatok a sobotu

Obľúbený festival Salón Piva so širokou ponukou poctivého remeselného piva zo Slovenska ale aj zahraničia, zavíta na prelome mesiacov aj do Žiliny.

V piatok 31. júla a sobotu 1. augusta budete mať na Stanici Žilina-Záriečie možnosť ochutnať remeselné kúsky z produkcie hneď dvadsiatich pivovarov, napríklad pri prednáškach a diskusiách s výrobcami a distribútormi.

Jedinečný koncept pivného ochutnávkového festivalu začal pred šiestimi rokmi v Starej tržnici v Bratislave, kde sa koná dvakrát ročne - na jar a na jeseň. V rámci letnej edície zavíta prvýkrát do Žiliny, a vy sa môžete tešiť okrem desiatok pív aj na pečené prasiatko.  

Na Salóne piva 2020 v Žiline sa bude pivo čapovať výhradne do skleného degustačného pohára. Do neho si budete môcť nechať načapovať vami vybrané množstvo od známych lokálnych producentov z okolia Žiliny aj ďalších:

„Náš pohár Sensorik dostane každý návštevník zdarma k vstupenke a zostáva mu. Vzorky pív sú už od 1 dcl a pre najlepší zážitok sa počas festivalu staráme o to, aby ste mali pohár dostatočne čistý. Oplachovanie zabezpečujeme profesionálnou umývačkou Winterhalter a meníme vždy systémom “čistý za špinavý”,“ vysvetľuje organizátor festivalu Ivan Čižmárik. 

Degustačný pohárik dostávate bezplatne ku každej vstupenke, po skončení vám zostane na pamiatku.

Na festivale môžeš ochutnať tieto pivovary: 


1. Beervana
2. Pivovar Vŕšky
3. BERHET
4. Pivovar U Ábela
5. Pivovar FLÁMM
6. Domáci pivovar Victoria - budú mať aj pečené prasiatko
7. Holíčsky Pivovar Wywar
8. Pivovar BAŤAK
9. Piešťanský pivovar ŽiWELL
10. Bradáč
11. Damian Beer&ale
12. The Garden Brewery
13. Browar Maryensztadt
14. MadCat
15. Vinohradský pivovar
16. Pivovar Kamenice nad Lipou
17. Slavkovský pivovar
18. FIRST Craft Beer & BBQ
19. Minipivovar Křikloun
20. Axiom Brewery 

Ako to vyzeralo na poslednom Salóne Piva v Bratislave? 


Desiatky remeselných pív si budeš môcť vychutnať v piatok a sobotu od vždy od 12:00 do 23:00 hodiny, lístky sa budú predávať na mieste a cena na 1 osobu je 5 eur na deň. Bližšie informácie nájdete aj na www.salonpiva.beer

Ak milujete pivo a chcete byť súčasťou jedinečného festivalu, ešte stále sa môžete stať dobrovoľníkom. Bližšie informácie nižšie.


Miesto: Stanica Žilina-Záriečie
Dátum: 31.07.2020 - 18:00    01.08.2020 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Salón piva 2020