VIDEO: Policajti, ktorí odstavili kamión pred hasičskou stanicou, pomáhali zablúdenému vodičovi


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Koncom augusta sa podarilo nášmu čitateľovi zaznamenať na kameru vo vozidle situáciu, ktorá ho do určitej miery nahnevala. Pri prechádzaní po ulici Hálkova si všimol, ako policajná hliadka zastavila vodiča kamióna. Na prvý pohľad bežný prípad, aký riešia policajti každý deň. Kamión bol však odstavený priamo pred výjazdom z hasičskej stanice v Žiline.

Okolo videa sa hneď strhla búrlivá diskusia na sociálnych sieťach. Mnohí vyjadrili rozhorčenie nad prácou tejto hliadky. Diskutujúcim prekážalo, že takýmto spôsobom došlo k znemožneniu výjazdu hasičov, ktorí mávajú často urgentné prípady a na mieste musia byť v čo najkratšom čase. 

Prípadom sa začala zaoberať aj policajná inšpekcia, ktorá postup hliadky zachytený na kamere preverovala. V súvislosti s týmto postupom zo dňa 29.8.2018 o 08:30 hod. na ul. Hálkova v Žiline sa riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Aurel Gonščák vyjadril nasledovne: „Na základe Vášho podnetu Vám uvádzam, že v postupe príslušníkov PZ nebolo zistené pochybenie.“

Policajti teda po dôkladnom preskúmaní situácie nemali pochybiť. Ako sa nám ďalej podarilo zistiť z našich zdrojov na polícii, príslušníci kamionistu neodstavili náhodou. Vodič sa v meste stratil, nakoľko v tento deň prebiehala rekonštrukcia zložitej križovatky ciest I/11 a I/60. Kamionista sa mal otočiť na Rondli a pokračovať ďalej, no navigácia ho zradila a zamotal sa v uliciach v meste.

Hliadka kamión zastavila, nasmerovala vodiča na správnu trasu a hneď ho nechala odísť. „Mohli ho zastaviť aj o kúsok ďalej, ale ani podľa môjho názoru nepostupovali nesprávne. Keby došlo k výjazdu hasičov, len by ho hneď poslali preč. Bežne sa na tejto ulici tvorí kolóna a autá blokujú výjazd z garáže, čo je oveľa horšie ako tento prípad,“ myslí si iný dopravný policajt, ktorého sme sa spýtali na názor.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu