Basketbalistom BK Slávia Žilina vyšiel úvod do sezóny, rozohrávač Doug Wiggins sa stal hráčom kola


Foto: Basketbalistom BK Slávia Žilina vyšiel úvod do sezóny, rozohrávač Doug Wiggins sa stal hráčom kola
Galéria: 17 fotiek
Foto: BK Slávia Žilina - Jakub Ruman

Žilinskí basketbalisti, ktorí začínali sezónu s viacerými zmenami vrátane názvu klubu, zaznamenali úspešný štart ligového ročníka. Klub sa pod názvom BK Slávia Žilina, ktorý odkazuje na historickú tradíciu, netají vysokými ambíciami v aktuálnej sezóne.

Vôbec po prvýkrát nastupujú Žilinčania v žltozelených dresoch, káder pred sezónou výrazne posilnili domácimi aj zahraničnými hráčmi. Po treťom kole má za sebou BK Slávia Žilina dva domáce zápasy, v oboch basketbalisti presvedčivo zvíťazili.

Žilinčania najprv zdolali BK 04 AC LB Spišskú Novú Ves, a o týždeň neskôr aj Iskru Svit. Americký rozohrávač v službách Žiliny Doug Wiggins sa stal najlepším hráčom posledného odohraného kola, keď mu k triple-double chýbali 3 asistencie:

„Až dvojica hráčov koketovala v zápasoch s triple-double, teda javom, ktorý je u nás skôr ojedinelý ako pravidelný. V domácom stretnutí proti Svitu potiahol žilinský kolektív americký rozohrávač Doug Wiggins. Skúsený playmaker bol všade, svedčí o tom aj napokon jeho 16 bodov, 13 doskokov, 7 asistencií, 5 ziskov a celková užitočnosť 35,“ spresnil k oceneniu zahraničný hráč kola portál basketliga.sk 


BK Sláviu Žilina teraz čaká zápas 4. kola SBL na palubovke Levíc, kde sa predstavia v sobotu 19. októbra. Následne privítajú v stredu 23. októbra na domácej palubovke na Rosinskej ceste BKM Lučenec, zápas začína o 18:00 hod

Domáce zápasy sprevádza po rokoch opäť skvelá atmosféra, na poslednom zápase sa za predvedený výkon dočkali domáci basketbalisti v závere aj standing ovation v podaní domácich tribún. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu