FOTO: V obci Podvysoká došlo k zrážke osobného vlaku s kamiónom, pri nehode sa zranilo osem ľudí


FOTO: V obci Podvysoká došlo k zrážke osobného vlaku s kamiónom, pri nehode sa zranilo osem ľudí
Galéria: 20 fotiek
Foto: HaZZ, Polícia

Dnes 10. januára došlo krátko pred 20:00 hod. k dopravnej nehode na železničnom priecestí v obci Podvysoká, okres Čadca. Prechádzajúci osobný vlak OS4032 sa po zrážke s kamiónom vykoľajil. Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné zložky aj evakuačný autobus HaZZ. 

V osobnom vlaku sa v čase nehody viezlo 70 cestujúcich, z ktorých šiesti utrpeli zranenia. Zranený bol aj rušňovodič a taktiež vodič nákladného auta.

Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode nákladného vozidla a osobného vlaku v katastri obce Podvysoká. Následkom zrážky sa osobný vlak vykoľajil. Na mieste zasahuje takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia DHZO Turzovka,“ informovalo Prezídium HaZZ.

Priecestie je vybavené svetelnou signalizáciou, preto je otázne, ako sa český vodič kamióna ocitol v dráhe vlaku. Vlak je vykoľajený a prevrátený, koľajisko je značne poškodené. Cesta druhej triedy ja zatiaľ neprejazdná, na mieste zasahuje viacero záchranárov, policajtov a hasičov.


Galéria: 20 fotiek

„Došlo k nárazu nášho osobného vlaku OS4032 zhruba o 19:52 na priecestí medzi Podvysokou a Turzovkou v kilometri 9,756 na železničnom priecestí zabezpečenom svetelnou signalizáciou. Vodič nákladného vozidla buď nerešpektoval svetelnú signalizáciu, alebo uviazol na železničnom priecestí. Rušňovodič, žiaľ, už nedokázal nehode zabrániť,“ uviedol na sociálnej sieti Tomáš Kováč, hovorca ZSSK.

Po bočnom náraze došlo k vykoľajeniu motorového vozňa a prívesného vozňa. Všetky zranené osoby už sú v tejto chvíli v starostlivosti RZP. Ostatní cestujúci boli presunutí do evakuačného autobusu HaZZ.

Železničná spoločnosť Slovensko sa aktuálne pokúša zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu pre ostatných cestujúcich a pre cestujúcich v následných vlakoch.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ, Polícia, ZSSK