V Žiline plánujú kastrovať pouličné mačky, pomôcť môžete rôznymi spôsobmi aj vy!


Foto: V Žiline plánujú kastrovať pouličné mačky, pomôcť môžete rôznymi spôsobmi aj vy!

Občianske združenie Tul/k/áčik, ktoré v Žiline dlhodobo pracuje s opustenými a stratenými zvieratami, pripravuje humánne riešenie nekontrolovaného množenia pouličných mačičiek v našom meste. Kastrácia pomôže zníženiu počtu chorých či slabých jedincov, zároveň by malo dôjsť k ozdraveniu kolónie pouličných mačiatok.

Pomocnú ruku v tomto prípade podá Veterinárna Klinika Žilina, zdravé a vykastrované mačičky budú do 24 hodín po kastraciách vyputené opäť do svojho pôvodného prostredia. Choré mačičky budú preliečené.

Takýto plán si žiada okrem odvahy a nadšenia aj množstvo pomoci, a to v rôznych oblastiach. Ak by ste aj vy chceli pomôcť, nižšie nájdete spôsoby, ako sa to dá.

1. Poraďte, v ktorých lokalitách v Žiline sa nachádzajú pouličné mačiatka

Potrebujeme čo najlepšie zmapovať lokality, kde sa zdržujú pouličné mačičky. Ak viete o nejakých pouličných mačičkách, ktoré potrebujú vykastrovať, napíšte nám email na zilina.macky@gmail.com , kde uvediete: lokalitu, približný počet mačičiek, či su mačičky plaché, alebo prítulne a dajú sa chytiť a prosím napíšte nám i tel.kontakt na vás.

2. Pomôžte s prevozom a strážením odchytových klietok

Potrebujeme veľa, veľa dobrovoľníkov s autom i bez. Potrebujeme pomoc s prevozom odchytených mačičiek na veterinu a tiež pomoc pri strážení a monitorovaní odchytových klietok. Prosíme každého, kto sa vie niektorý deň zapojiť, aby sa nám ozval na mail zilina.macky@gmail.com. Uvítame pomoc i napr žiakov či študentov, čím viac dobrovoľníkov, tým viac mačičiek sa podarí oddchytiť.


3. Poskytnite dočasnú opateru pre mačiatka a choré mačičky

Potrebuje pomoc s dočasnými opaterami pre mačiatka a choré mačičky. Mačiatka sa ešte nemôžu kastrovať a neradi by sme ich nechávali na ulici, budeme ich potrebovať preliečiť a hľadať im nové domovy. Tak isto choré mačičky. Všetko potrebné - záchodiky, piesok, papanie zabezpečíme.

4. Prevezte odchytové klietky z Bratislavy a naspäť

Potrebujeme pomoc s prevozom odchytových klietok a prepraviek z Ba do Žiliny a potom spať. Ak máte dodávku, alebo poznáte niekoho ochotného s dodávkou, dajte nám prosím vedieť.

5. Poskytnite materiálnu pomoc

Potrebujeme materiálnu pomoc a to najmä: plienkové podložky, konzervy a obyčajné jednoduché záchodíky pre mačičky.

6. Prispejte finančne na prípravky či starostlivosť

Veľmi dôležitá je i finančná pomoc. Časť akcie pokryje grant od mesta Žilina - najmä konkrétne kastráciu. Všetko okolo: antiparazitné prípravky, preliečenie mačičiek, hospitalizácie, starostlivosť o mačiatka, kým nenájdu nové domovy budeme zastrešovať MY. A tu naozaj, naozaj potrebujeme finančnú pomoc.

Číslo účtu je: IBAN: SK1183300000002300952803
SWIFT/BIC: FIOZSKBAXXX

Ak by ste sa vedeli zapojiť, pomôcť ozvite sa nám prosím na zilina.macky@gmail.com a nechajte nám na Vás kontakt. ĎAKUJEME


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu