Piatkového pochodu sa zúčastnilo približne 10-tisíc Žilinčanov, skandovali heslo „Dosť bolo Fica“


Foto: Piatkového pochodu sa zúčastnilo približne 10-tisíc Žilinčanov, skandovali heslo „Dosť bolo Fica“
Galéria: 81 fotiek

V piatok 9. marca 2018 sa uskutočnil vo viacerých mestách na Slovensku, vrátane Žiliny, pochod s názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Námestie Andreja Hlinku sa okolo 17:20 hod. začalo zapĺňať stovkami ľudí, ktorí prišli vyjadriť svoj nesúhlas s aktuálnou politickou situáciou a zároveň žiadajú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

„Dnes je zrejmé, že premiér Róbert Fico a minister vnútra Róbert Kaliňák nereprezentujú hodnoty, za ktoré sa v piatok postavili tisíce ľudí na Slovensku a vo svete. Z tohto dôvodu pokračujeme v občianskych zhromaždeniach a vyzývame všetkých občanov, aby sa k nám pridali a vytrvali,“ uvádzajú organizátori.

Zhromaždenie začalo o 17:00 hod. na Mariánskom námestí odkiaľ sa všetci spoločne presunuli na námestie Andreja Hlinku. Tam odzneli príhovory organizátorov, medzi ktorými Juraj Tabaček prečítal list od brata zavraždeného Jána Kuciaka. Na pódium vystúpila aj Zuzana Hlávková, ktorá upozornila na korupciu na ministerstve zahraničných vecí.

Zhromaždenie sa skončilo krátko po 18:00 hod., kedy zaznela slovenská hymna a štrnganie kľúčmi. Počas pochodu zaznelo viacero pokrikov, ktoré boli smerované na adresu súčasnej vlády a mnohí ľudia si pripravili aj transparenty. Svoju nespokojnosť s aktuálnou situáciou prišlo podľa odhadov vyjadriť okolo 10-tisíc Žilinčanov.

Najčastejšie pokrikované heslá boli „Dosť bolo Fica“ či „Odstúpiť“.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu