Na pôde Žilinského samosprávneho kraja začal už piaty ročník akadémie pre začínajúce podnikateľky


Foto: Na pôde Žilinského samosprávneho kraja začal už piaty ročník akadémie pre začínajúce podnikateľky Foto: TS Žilinský samosprávny kraj

Na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja sa začal už piaty ročník Intenzívnej akadémie pre začínajúce podnikateľky. Cieľom projektu je spájať skúsenejšie s tými začínajúcimi. Lektori vedú účastníčky svetom reálneho podnikania,  odovzdávajú im svoje profesionálne rady, skúsenosti a zároveň sa môžu navzájom inšpirovať.

„Žilinská župa podporuje projekt, ktorý má zvýšiť záujem žien o podnikanie nielen prostredníctvom mediálnej propagácie, ale aj bezplatným prenájmom priestorov na vzdelávanie vo svojich piatich regiónoch,“ povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

„Aj takto pomáhame ženám, ktoré chcú začať podnikať, no nemajú dostatok skúseností či odvahy. Ženy s dlhšou praxou v odbore môžu naozaj motivovať mladšie kolegyne a pomôcť im zorientovať sa v biznise,“ dodala.


Ambasádorka Európskej siete ambasádoriek podnikania žien Zlatica Stubbs a riaditeľka pobočky Silvia Milová

Projekt vznikol spolu s Top centrom podnikateliek na Slovensku, ktoré má regionálnu pobočku práve v Žiline.

„Obsahovo sa Akadémia zameriava na štyri základné piliere vedené expertmi v relevantných oblastiach, a  to víziu a  ciele podnikania, marketing a podnikateľský biznis model, financie, networking, teda budovanie kontaktov,“ priblížila riaditeľka pobočky Silvia Milová a zároveň prezradila, kam putujú peniaze za účastnícky poplatok. „Financie vyzbierané od účastníčok každoročne venujeme ako minigrant ďalšej žene z nášho kraja, ktorá začína s podnikaním“.

„Dôkazom podpory združenia, ale i témy podpory podnikania žien zo strany regionálnej územnej samosprávy, je aj projekt Rozvojovej agentúry Žilinského samosprávneho kraja s názvom „Podporujeme podnikanie žien cezhranične“. Ten vyvrcholí prvým cezhraničným kongresom žien podnikateliek už zajtra 22. februára v kongresovej sále Úradu ŽSK,“ uzavrela županka Erika Jurinová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj