NDS po rokoch vysúťažila stavebný dozor k diaľnici D1 pri Žiline, stáť bude 13,8 milióna


Foto: NDS po rokoch vysúťažila stavebný dozor k diaľnici D1 pri Žiline, stáť bude 13,8 milióna

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) po necelých 4 rokoch rokoch konečne vysúťažila stavebný dozor pre práce na úseku diaľnice D1 pri Žiline. Jej súčasťou je okrem iného aj budúci najdlhší tunel na Slovensku - tunel Višňové. Celá zákazka je v hodnote 11,5 milióna eur bez DPH, s daňou vyjde na 13,8 milióna eur. Na spolufinancovaní dozoru sa budú podieľať aj eurofondy.

Rozhodovala zmluvná cena a sadzby na odborníkov


Víťazom súťaže je združenie firiem, ktoré tvoria spoločnosti ESP Consult zo Šamorína, SGS Czech Republic z Prahy a INFRAPROJEKT z Bratislavy. Keďže sa samotný diaľničný úsek stavia už od roku 2014, NDS sa snažila dozor vysúťažiť už od roku 2012. Súťaže na stavebno-technický dozor k úseku D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala však diaľničiari rušili. Predmetný úsek diaľnice sa nachádza na území Žilinského samosprávneho kraja.

Do súťaže sa prihlásili traja uchádzači, pôvodný odhad ceny hovoril o 12 999 731,98 eur bez DPH. Až 80% podiel na váhe mala pri hodnotení zmluvná cena, po 10% rozhodovala ponúknuta denná sadzba na kľúčového odborníka a denná sadzba na nekľúčového odborníka.



Doteraz dozor zabezpečovala NDS prostredníctvom špecialistov, ktorí boli zazmluvnení rámcovými zmluvami. Úsek by mal byť dobudovaný v roku 2019.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu