Vandali rozbili sklo zastávky na Vlčincoch, v podobnom čase bolo poškodené aj čelné sklo blízkeho vozidla


Foto: Vandali rozbili sklo zastávky na Vlčincoch, v podobnom čase bolo poškodené aj čelné sklo blízkeho vozidla
Galéria: 3 fotky

Neznámi vandali opäť rozbili sklenenú výplň zastávky mestskej hromadnej dopravy na sídlisku Vlčince. S týmto incidentom môže súvisieť aj poškodené čelné sklo vozidla, ktoré bolo zaparkované vo vzdialenosti niekoľkých ulíc od autobusovej zastávky.

Rozbité sklo na zastávke Matice slovenskej v smere do centra zaznamenali okoloidúci dnes v dopoludňajších hodinách. Prasknuté čelné sklo vozidla na ulici Karpatská si jeho majiteľ taktiež všimol dnes ráno. Obidva nepríjemné incidenty sa teda pravdepodobne odohrali v podobnom čase.

Vandalizmus v Žiline pritom nie je žiadnou novinkou. Znepokojení obyvatelia sídlisk aj mestských častí pravidelne upozorňujú vedenie mesta na zhodené či podpálené nádoby na komunálny odpad, nelegálne posprejované budovy, poškodené dopravné značenie a verejnú zeleň či celkový neporiadok na verejných priestranstvách.

V minulosti boli taktiež už niekoľkokrát zničené sklené výplne viacerých zastávok mestskej hromadnej dopravy. Žilinčania počas roku 2020 nahlásili vedeniu mesta rozbité sklo na zastávke Fatranská, Žilinská univerzita, Pod hájom a Tajovského. V roku 2016 dokonca vandali poškodili až 16 zastávok na Solinkách, Vlčincoch, Bôriku a v Závodí, čo polícia klasifikovala ako trestný čin.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu