Peter Sagan definitívne získa 4x zelený dres


Foto: Peter Sagan definitívne získa 4x zelený dres Foto: ilustračné - videosdecyclisme.fr

Ak sa dnes nestane nič mimoriadne, slovenský cyklista a rodák zo Žiliny Peter Sagan získa už svoj švrtý zelený dres v rade za sebou. V tabuľkách bude na druhom mieste v počte získaných dresov pre víťaza bodovacej súťaže Tour de France. Legendárny Nemec Erik Zabel ich má 6, Petrovi stačí prísť v dnešnej exhibičnej 21. etape do cieľa v Paríži. Napriek tomu sa nechal cyklista Tinkoff-Saxo počuť, že sa pokúsi zabojovať o etapové víťazstvo.

Víťazstvo mu stále uniká

Peter Sagan nevyhral etapu na Tour de France už dva roky po sebe, v tomto roku skončil päťkrát druhý. “Som spokojný a veľmi šťastný, že som opäť vyhral zelený dres. Na celých pretekoch Tour de France som sa snažil jazdiť najlepšie ako som vedel. Pretekal som agresívne. Bol som v mnohých únikoch. Ale nedokázal som vyhrať žiadnu etapu. Zatiaľ,” uviedol Peter pre web letour.fr

Záverečná rovinatá etapa s cieľom na Champs Elysées je síce exhibičného charakteru, svojou povahou však vyhovuje špurtérom. “Ešte som nepovedal posledné slovo. Mám ešte pred sebou poslednú etapu v Paríži. Opäť budem pokúšať šťastie. Počul som, že má pršať. Takže bude najdôležitejšie vyhnúť sa pádu,” dodal Sagan.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: letour.fr