Polícia v Žiline začala systematické kontroly, chce zamedziť nelegálnym aktivitám s drevom


Foto: Polícia v Žiline začala systematické kontroly, chce zamedziť nelegálnym aktivitám s drevom Foto: www.drevari.sk

Podľa Inštitútu environmentálnej politiky⁣⁣ sa na Slovensku až polovica envirokriminality týka nelegálnej ťažby alebo prevozu dreva. Žilinskí enviropolicajti začali v týchto dňoch kontrolovať prepravu dreva, pričom sa zamerali najmä na úplnosť a správnosť potrebných dokladov a pôvod dreva.

Polícia Slovenskej Republiky v príspevku na sociálnej sieti informuje, že ide o začiatok systematických kontrol v oblasti, kde dlhú dobu dochádzalo k rozsiahlej trestnej činnosti nelegálnymi výrubmi a krádežami dreva.

„Cieľom kontrol je v čo najväčšej miere zamedziť nelegálnym aktivitám s drevom a postihovať páchateľov, ktorí na tejto trestnej činnosti profitujú,” uviedla polícia. 

Kontroly vykonávajú enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia PZ v súčinnosti so Slovenskou lesnícko-drevárskou inšpekciou a policajtmi z Krajského riaditeľstva PZ v Žiline.

Policajný zbor žiada o spoluprácu aj občanov. Vyzýva ich, aby boli všímaví k podozrivým aktivitám týkajúcich sa ťažby dreva a v prípade, že sú svedkom takejto činnosti, alebo o nej majú nejaké informácie, ich oznamovali polícii na číslo 158 alebo na e-mailovú adresu enviropolicia@minv.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu