Na problematickej ceste z Tepličky nad Váhom do Žiliny novým značením definitívne zrušili dva jazdné pruhy


Foto: Na problematickej ceste z Tepličky nad Váhom do Žiliny novým značením definitívne zrušili dva jazdné pruhy

Niekoľko rokov pretrvávajúci problém s nesprávnou jazdou vozidiel v jazdných pruhoch na ceste druhej triedy od Tepličky nad Váhom do Žiliny bol konečne vyriešený. Na vozovke pribudlo počas júna nové vodorovné dopravné značenie vyznačujúce jeden jazdný pruh.

V minulosti boli viacerí motoristi využívajúci túto trasu zmätení. Výjazd vedúci na Košickú ulicu totiž nemal dlhodobo obnovené čiary a preto nebolo presne zrejmé, či ide o cestu s dvomi alebo len jedným jazdným pruhom.

Hlavný ťah od Terchovej sa rozdeľuje na dva smery - Košická a Ľavobrežná. V smere na Košickú má vozovka šírku približne 6 metrov. Kedysi mal tento úsek, za ktorý zodpovedá Slovenská správa ciest (SSC), vyznačené čiary na oboch stranách aj v strede. To znamenalo, že sa tu dalo jazdiť v dvoch pruhoch.

Pôvodne dvojpruhová cestná komunikácia sa ale postupne stala miestom, kde začali vznikať rôzne konflikty vodičov. Počas dopravnej špičky sa niektorí snažili využívať celú jej šírku a predbiehať kolónu pričom ostatní im v jazde bránili a blokovali ich.


Istý čas sa pod mostom nachádzala aj zvislá dopravná značka, ktorá jasne určovala, že na ceste sú dva pruhy. Časom ju ale niekto odstránil a situácia sa tým znova skomplikovala. Aj napriek chýbajúcim zvislým a vodorovným dopravným značkám jazdila určitá časť vodičov podľa starých pravidiel. Výsledkom boli nielen kolízne situácie ale často aj slovné konflikty.

Tomu je však po novom koniec. Od júna tohto roka môžu všetci motoristi prechádzať úsekom s istotou, že cesta má iba jeden jazdný pruh a predbiehanie kolóny tak už viac nie je možné.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu