FOTO: Žilinčania prekonali rekord v najväčšej omelete na Slovensku, pomáhal im aj herec Lukáš Latinák


FOTO: Žilinčania prekonali rekord v najväčšej omelete na Slovensku, pomáhal im aj herec Lukáš Latinák
Galéria: 5 fotiek
Foto: Patrik Groma

Žilina opäť obhájila svoj rekord v najväčšej omelete na Slovensku. Použili na ňu až 1022 vajec a prekonali tak Topoľčany, ktoré minulý rok urobili omeletu z 1020 vajec. Najväčšiu omeletu na Slovensku vyrobila pätica nadšencov – Ľuboš Majer, Patrik Martaus a miestni poslanci Ondrej Šoška, Jana Filipová, a Patrik Groma.

Žilina už bola držiteľom tohto netradičného rekordu v roku 2018, kedy sa jej podarilo urobiť omeletu zo 718 vajec. „Sme šťastní, že sa podarilo tento rekord vrátiť autorom myšlienky, Žilinčanom. Boli sme rekordérmi doma v Žiline, potom v Liptovskom Mikuláši a len raz nám tento rekord vzali Žochári z Topoľčian. A teraz je zase doma v Žiline,“ povedal Patrik Groma.

Pätici nadšencov asistovali ich priatelia a obyvatelia zo žilinského sídliska Vlčince. Ruku k dielu priložila aj známa celebrita – herec Lukáš Latinák. Akciu svojou prítomnosťou podporil aj 102-ročný Vlčinčiar František Marek.

„Najväčšia omeleta ako sprievodný program 5-dielneho cyklu pre deti “Rozprávkové Vlčince” sa vydarila. Po veľkom úspechu prvých dvoch programov, na ktorých účinkovali i herci z Divadielka zázrakov budeme s nadšením pokračovať a vymyslíme ďalšie zábavné sprievodné podujatia. Akcia s omeletou ľuďom určite chutila,” uvádza jeden z organizátorov akcie Ondrej Šoška.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu