Polícia po 9 rokoch obvinila vraha mladej Martinčanky Renáty Brezniakovej


Foto: Polícia po 9 rokoch obvinila vraha mladej Martinčanky Renáty Brezniakovej Foto: Ilustračné foto

Národnej kriminálnej agentúre sa po viac než 9 rokoch vyšetrovania podarilo objasniť vraždu mladej ženy z Martina. Policajný vyšetrovateľ z tohto činu obvinil osobu s iniciálmi P. Š. Informoval o tom Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti.

Koncom mája v roku 2013 našli na pravom brehu rieky Turiec v Martine telo len 19-ročnej Renáty Brezniakovej. Mladé dievča bolo niekoľko dní predtým vyhlásené za nezvestné, pretože sa nevrátilo z práce v herni. Po nájdení tela súdna pitva objasnila, že Renáta bola udusená škrtidlom, ktoré jej mal vrah utiahnuť okolo krku. Podľa polície išlo o úmyselné konanie.

„Túto vraždu sa podarilo objasniť po viac ako deviatich rokoch. Dostatok dôkazov na obvinenie konkrétnej osoby sa totiž podarilo získať až v priebehu tohto a minulého roku. Pomohli tomu výpovede svedkov, na podklade ktorých bolo možné odhaliť obvineného,“ uviedol Policajný zbor Slovenskej republiky.


Obvinená osoba sa momentálne nachádza vo väzení. Sudca pre prípravné konanie okresného súdu v Žiline sa totiž obával, že ujde alebo sa bude ukrývať a vyhýbať trestnému stíhaniu. Pokiaľ bude obvinený P. Š. uznaný za vinného, hrozí mu pobyt vo väzení na 15 až 20 rokov.

Akcie Národnej kriminálnej agentúry, ktorá viedla k zadržaniu podozrivej osoby, sa zúčastnili dvaja vyšetrovatelia a šesť operatívnych pracovníkov. Spolupracovali aj policajti z banskobystrického pohotovostného útvaru. Počas akcie bolo vypočutých niekoľko svedkov.

„Presné okolnosti spáchania skutku a motív sú predmetom ďalšieho dokazovania,“ dodal Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu