Vodička narazila čelne do betónového mostíka, zranila sa celá posádka


Foto: Vodička narazila čelne do betónového mostíka, zranila sa celá posádka
Galéria: 4 fotky

Hrozivo vyzerajúca nehoda s ťažkými následkami sa stala v okrese Liptovský Mikuláš počas včerajšej noci. “K vážnej dopravnej nehode došlo k utorok 7. júla krátko po polnoci na zjazde do obce Kráľova Lehota. 29 ročná vodička viedla vozidlo VW Golf z Malužinej do obce Kráľova Lehota. Pri vjazde do obce prešla do protismeru, zišla mimo krajnice do kanála a čelne narazila do betónového mostíka,” uviedla policajná hovorkyňa KR PZ Jana Balogová.

Previezť do nemocnice museli celú posádku

Vodičku aj troch spolujazdcov museli záchranári previesť do nemocnice, v najvážnejšom stave skončila práve 29 ročná žena. Polícia zisťuje aj to, či za nehodu mohol alkohol. “Pri dopravnej nehode utrpela vodička bližšie nešpecifikované ťažké zranenia. Pri nehode utrpeli zranenia aj ďalší traja spolujazdci. Všetci sú hospitalizovaní v nemocnici. Vodičke bola odobratá krv na vyšetrenie etanolu v krvi. Hmotná škoda na vozidle je odhadnutá na cca 3.000,-€. Dopravnú nehodu šetrí polícia v Liptovskom Mikuláši,” dodala Balogová.


Polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov ciest, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných. Ako už polícia viackrát avizovala, v záujme bezpečnosti zvýšila dohľad najmä na miestach so zvýšeným pohybom osôb. Taktiež v miestach, kde je zvýšené riziko vzniku nehôd či kolízií. Na internetovej stránke sú zverejnené nehodové úseky, aby si aj vodiči uvedomili, že sa musia aj sami pričiniť k zníženiu nehôd bezpečnou jazdou.

Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie. Na cesty treba vyraziť oddýchnutý, dodržiavať pitný režim, čo samozrejme nie je alkohol. Robiť si častejšie prestávky, vyhýbať sa hlavným cestným ťahom a zvoliť si menej frekventovanú trasu. Vyraziť skôr, prípadne radšej niekde meškať ako nedoraziť vôbec. Nech zodpovednosť a predvídavosť sú spoločníkmi na cestách aj počas týchto horúcich dní.
   
Polícia opakovane apeluje na chodcov a cyklistov, aby nosili reflexné prvky. Vodiči, ktorí pri strete s týmito účastníkmi neutrpia také fatálne následky, by mali byť ostražití a predvídať najmä na miestach, kde možno predpokladať, že je zvýšený pohyb týchto účastníkov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ