Chýbajú vám v Žiline lavičky? Samospráva plánuje tento rok doplniť desiatky ďalších po celom meste


Foto: Chýbajú vám v Žiline lavičky? Samospráva plánuje tento rok doplniť desiatky ďalších po celom meste Foto: Ilustračné foto / archív

Mesto Žilina aj v roku 2022 osadí na celom svojom území nové lavičky, ktoré majú slúžiť všetkým jeho občanom. Napriek tomu, že lavičky pribúdajú vo všetkých obvodoch pravidelne, podľa výsledkov našej ankety je až 79 % hlasujúcich čitateľov nespokojných so stavom lavičiek v mieste svojho bydliska.

Mesto podľa hovorcu Vladimíra Miškovčíka dostáva od širokej verejnosti veľké množstvo podnetov a návrhov na umiestnenie nových lavičiek. Čím viac Žilinčanov vyjadrí svoj názor na to, kde by mali byť lavičky osadené, tým je väčšia šanca, že sa ich umiestnením zvýši všeobecná spokojnosť obyvateľov mesta.

Pokiaľ viete, kde na území mesta chýbajú lavičky, na ktorých si občania môžu oddýchnuť či posedieť v rušný deň, napíšte nám do komentára na facebooku, alebo oslovte priamo mesto Žilina prostredníctvom oficiálnych stránok www.zilina.sk či facebook.com/zilinaofficial. Všetky návrhy budú následne doručené príslušnému odboru mestského úradu v Žiline.

„Návrhy sumarizujeme a v spolupráci s Útvarom hlavného architekta mesta Žilina odsúhlasujeme jednotlivé navrhované miesta z hľadiska funkcie využitia,“ uviedol hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík. Zároveň sa vyjadril, že ďalší prieskum názorov obyvateľov Žiliny môže byť prínosom, hoci predpokladá, že sa nové podnety budú často zhodovať s doteraz doručenými.

Lavičky na území mesta sú každoročne kontrolované, vymieňané a dopĺňané. V minulom roku ich pribudli desiatky na všetkých sídliskách ale aj v centre mesta. Umiestnenie lavičiek vtedy vyberala radnica na základe informácií od poslancov mestského zastupiteľstva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu