Obyvatelia Brodna a Vrania nesúhlasia so zrušením pošty, začali spisovať petíciu


Foto: Obyvatelia Brodna a Vrania nesúhlasia so zrušením pošty, začali spisovať petíciu Foto: Google Maps

Mesto Žilina pred pár dňami oznámilo obyvateľom mestských častí Brodno a Vranie, že od 1. decembra dôjde k zrušeniu ich spádovej pobočky Slovenskej pošty. K ukončeniu prevádzky sa pristupuje z dôvodu optimalizácie poštovej siete, v rámci ktorej bude v Žiline zatvorená jedna pobočka.

Poštové služby má po novom pre obyvateľov mestských častí Vranie a Brodno zabezpečovať Pošta Žilina 3 v Budatíne. Dotkne sa to doručovania poštových zásielok, vyplácania dôchodkov v prípade, ak doručovateľ nezastihne dôchodcu v deň výplatného termínu na adrese, či výdaja nedoručených oznámených zásielok.

Viacerým ľuďom sa takéto riešenie nepozdáva a nesúhlasia s ním, začali sa preto spájať a spisovať petíciu. Zároveň bol primátorovi mesta a poslancom mestského zastupiteľstva zaslaný otvorený list, v ktorom miestny občan žiada v mene všetkých obyvateľov dotknutých častí, aby samospráva podnikla kroky na zvrátenie rozhodnutia.

„Služby štátu a služby mesta sa nie vždy počítajú na to či sú ziskové alebo nie. Napríklad vlaky zadarmo, dotácia do mestskej hromadnej dopravy či dotácia do SAD-iek sú toho príkladom. Preto ani jednostranný ekonomický pohľad na poštu Brodno by mal byť takýmto pohľadom,“ spresňuje vo svojom liste pán Miloš Horvát.



Po zrušení pobočky pošty sa budú musieť miestni obyvatelia prepravovať ďalej o približne tri kilometre. To je komplikované najmä pre staršie osoby a ľudí využívajúcich mestskú hromadnú dopravu. Cestovaním za vybavením svojej požiadavky takto strávia jednu až dve hodiny navyše.

Petíciu je možné podpísať v dvoch predajniach potravín v Brodne, v pohostinstve na ulici Zábrežná a v miestnom bistre. Občianski aktivisti plánujú obchádzať rodinné domy a osloviť ľudí aj priamo doma.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu