Príčina vzniku požiaru na Hájiku je v štádiu zisťovania, z bytovky evakuovali imobilnú osobu a dvoch psov


Foto: Príčina vzniku požiaru na Hájiku je v štádiu zisťovania, z bytovky evakuovali imobilnú osobu a dvoch psov

Žilinské sídlisko Hájik dnes dopoludnia zahalil hustý čierny dym a ulice rozozvučali sirény hasičských vozidiel. Podkrovie bytového domu na ulici Jura Hronca sa za krátky čas ocitlo celé v plameňoch. Obyvatelia susedných bytoviek, ktorí požiar spozorovali, okamžite zalarmovali záchranné zložky.

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline prijalo hlásenie krátko pred jedenástou hodinou dopoludnia. Na zásah do bytu na piatom poschodí vyslalo až dvadsať profesionálnych hasičov z hasičskej stanice v Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

Galéria: 32 fotiek

Hasiči použili pri zásahu osem kusov techniky, priebežne dovážali vodu

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide požiar dvoch bytov na poslednom podlaží a strechy 5. poschodového bytového domu. V bytoch sa v tom čase nenachádzali žiadne osoby. Hasiči evakuovali zo zasiahnutého objektu jednu imobilnú osobu a dvoch psov,“ spresnil k dnešnému prípadu Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Hasiči museli počas zásahu priebežne dopravovať vodu na sídlisko. Sirény sa preto ozývali ulicami aj približne hodinu a pol od vypuknutia požiaru.



Požiar sa podarilo aj za pomoci výškovej techniky krátko pred dvanástou hodinou lokalizovať. Hasiči boli nútení používať autonómne dýchacie prístroje. Aby sa im podarilo uhasiť požiar podkrovia, museli rozoberať strešnú konštrukciu a zasiahnuté miesta zalievať vodou.

Na mieste bol zriadený krízový štáb, ktorý rozhoduje o ďalšom postupe. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. 

Bytový dom je vo vlastníctve mesta Žilina, nachádza sa v ňom 12 dvojizbových bytov, ktoré obývalo 24 ľudí. Požiar zasiahol najvyššie poschodie, voda, ktorou ho hasiči likvidovali, natiekla aj do nižších poschodí bytovky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Hasičský a záchranný zbor