Mesto neprevzalo časť nekvalitne opraveného chodníka na Solinkách, zhotoviteľ ho prerába nanovo


Foto: Mesto neprevzalo časť nekvalitne opraveného chodníka na Solinkách, zhotoviteľ ho prerába nanovo Foto: čitateľ

Zdanlivo nelogický úkaz sa naskytol nášmu čitateľovi na sídlisku Solinky, kedy čerstvo zrekonštruovaný chodník nanovo rozbili a začali prerábať: „V polke júla nanovo urobený chodník na Dubovej na Solinkách, je začiatok augusta a rozbíjajú ho,“ napísal nám čitateľ a poslal fotografiu. Dôvodom pre opätovné renovovanie úseku komunikácie je nekvalitne odvedená práca.

Potvrdil to hovorca mesta, podľa ktorého radnica odmietla prebrať stavbu pre zle zhotovenú časť:  „Časť chodníka sme u zhotoviteľa reklamovali a preto túto časť opravuje. Jedná sa o veľkoplošné súvislé opravy, čiže sa opravoval celý chodník v celkovej výmere približne 630 m2, avšak v tomto jednom úseku bol nekvalitne položený asfalt,“ spresnil Vladimír Miškovčík.

Investičná akcia na Solinkách je jednou z viacerých opráv, ktoré boli na rôznych miestach v Žiline zrealizované. Opravené už boli chodníky na Bôriku na uliciach A. Žarnova, Koceľova – Pribinova o celkovej rozlohe 855 metrov štvorcových. V časti mesta sa budú opravovať chodníky aj na uliciach Bôrická cesta a Tajovského v celkovej rozlohe približne 860 m2.

Aj na samotných Solinkách už môžu obyvatelia využívať nové chodníky: „Kompletne boli opravené chodníky na Solinkách – ulice Gaštanová, Dubová, Smreková, Javorová, Centrálna, Jaseňová, plocha pred ZŠ Limbová a popri cyklotrase medzi ZŠ Limbová a ZŠ Gaštanova (spolu 3 505 m2). Taktiež sa budú opravovať chodníky na Hlinách – ulice Hlinská, Ružová, Bajzova, Jarná, pri ZŠ Lichardova (spolu cca 1 985 m2),“ potvrdil Vladimír Miškovčík.


V Starom meste bude opravený chodník na Kysuckej ulici o rozloje približbe 570 metrov štvorcových, na Vlčincoch pôjde o chodníky na ulici Matice Slovenskej za zastávkou MHD a vo vnútrobloku na ulici Pittsburgská. Aj Hájičania sa dočkajú nových chodníkov, presnejšie na uliciach Baničova a Mateja Bela (spolu o rozlohe 560 metrov štvorcových).

Nezabudlo sa ani na mestské časti: „V Trnovom bude opravený chodník od školy smerom k zastávke MHD a v Budatíne bude pokračovať rekonštrukcia chodníka na ul. Na Lány, minulý rok sme opravili časť od pošty po ulicu Cesta k Vodojemu a tento rok pokračujeme po ulici Lúčna, pričom následne už je nový chodník,“ uzavrel hovorca mesta k rozsiahlym rekonštrukciam v meste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu