VIDEO: Vodič osobného auta odignoroval semafor na Rajeckej ceste a len tesne sa vyhol chodcovi


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Rajecká cesta v Žiline je jednou z najviac frekventovaných ulíc, ktorou denne prejdú tisíce vozidiel. Hlavný ťah smerom na Rajec a Prievidzu pritom už čoskoro zaplnia ďalšie, smerujúce novým privádzačom na diaľnicu D1 a opačne.

Na úseku popri sídlisku Hliny pretínajú cestu dva priechody pre chodcov. Z dôvodu bezpečnosti chodcov sú vybavené svetelnou signalizáciou na požiadanie tlačidlom. Mnohí obyvatelia žijúci v tejto lokalite majú skúsenosti s nezodpovednými motoristami, ktorí semafory ignorujú a prechádzajú aj na červenú.

V minulosti došlo na priechodoch k rôznym incidentom a dopravným nehodám. Zastavovanie na signál STOJ robí problémy čoraz viac vodičom. Ďalšiu nebezpečnú situáciu sa podarilo zachytiť na palubnú kameru v aute v stredu 27. januára večer.

Chodec vstúpil na vozovku hneď po tom, čo mu na semafore zasvietila zelená. V protismernom jazdnom pruhu však bolo vidieť, ako osobné auto nezastavuje ale naopak zrýchľuje. Chodca upozornili ostatní motoristi trúbením.


„Zastavovali sme pomaly na červenú keď sme si zrazu všimli, že oproti sa niekto rúti. Začal som okamžite trúbiť a to isté urobil aj vodič kamiónu v protismere. Chodec našťastie zastavil v strede ciest a osobné auto sa len tak tak na poslednú chvíľu vyhlo do pravého pruhu. Nechýbalo veľa a znova tam mohla byť nehoda,“ napísal čitateľ.

O niečo menej nebezpečnú no veľmi nezodpovednú a pomerne častú situáciu zachytil už dávnejšie iný vodič na tom istom mieste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu